COVID - 19. China oferă un ajutor URIAȘ pentru UE. Câte măști de protecție vor ajunge în Europa

China va trimite peste 2 milioane de măşti de protecţie Uniunii Europene, în timp ce Europa a devenit epicentrul pandemiei de coronavirus, a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează AFP. 

Într-un mesaj video pe Twitter, von der Leyen a declarat că premierul chinez Li Keqiang i-a spus la telefon că a fost trimis materialul medical. 'Convergem asupra faptului că lupta împotriva coronavirusului este globală şi că trebuie să ne ajutăm reciproc în aceste momente dificile. China nu a uitat de ajutorul pe care Comisia i l-a acordat în ianuarie, când ea a fost centrul epidemiei', a declarat von der Leyen.

Livrarea materialului, aşteptat 'în curând', va include 2 milioane de măşti chirurgicale, 200.000 de măşti de tip N-95 (de asemenea de protecţie) şi 50.000 de teste pentru coronavirus.

În ianuarie, UE a trimis 50 de tone de echipament medical în China, a amintit Ursula von der Leyen. Grupul Alibaba, un gigant chinez al comerţului electronic, a trimis, de asemenea, prin intermediul fundaţiei sale, măşti în Franţa şi Italia pentru a le ajuta să combată răspândirea virusului.

Pornind din China în decembrie, COVID-19 a ucis deja peste 8.000 de oameni în întreaga lume, pentru prima dată miercuri cu un număr total de decese mai mare în Europa decât în Asia. Cu 684 de decese noi în ultimele 24 de ore la 78.766 de cazuri, Europa este continentul în care pandemia progresează cel mai rapid, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel