COVID - 19. China, ajutor pentru România. Ce spune Chirieac

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia Chinei de a-și oferi sprijinul României în lupta cu coronavirusul, după ce au existat speculații potrivit cărora autoritățile de la București nu și-ar prea dori acest ajutor.

Ambasadorul Chinei a avut discuţii cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al României, cu liderii mai multor partide, dar şi cu autorităţile locale din Bucureşti şi din mai multe oraşe pe tema combaterii COVID - 19. Ambasada Chinei susţine că este dispusă să împărtăşească, în timp util, informaţii şi experienţă cu privire la prevenirea şi controlul epidemiilor, amintind că mai multe provincii şi oraşe chineze au trimis deja materiale medicale pentru oraşele înfrăţite din România.

"Această mâna întinsă ar trebui strânsă imediat"

"Eu sper din tot sufletul ca autorităţile de la Bucureşti să răspundă la această ofertă de ajutor din partea Chinei pentru că relaţiile dintre România şi China au fost la nivel înalt, mai bine de jumătate de secol. Faptul că lucrurile s-au mai schimbat, în ultimii ani - în sensul în care România are un parteneriat strategic cu SUA - este foarte bine şi esenţial pentru noi, dar de la nivelul României chiar nu facem noi dreptate în adversităţile dintre America şi China. Chiar nu este cazul. În opinia mea, cred că această mână întinsă ar trebui apucată, strânsă imediat", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Atelierul lumii era în China"

"Am înţeles că, în Italia, mai multe sute de medici chinezi au fost chemaţi în Lombardia pentru a ajuta, ţinând seama de experienţa pe care au dobândit-o. Pedro Sanchez, premierul Spaniei, după o convorbire cu preşedintele Xi Jinping, a cumpărat prima tranșă de 452 de milioane de euro - echipamente medicale din China. Că aşa era aşezată lumea, până la coronavirus. Atelierul lumii era în China. China făcea şi mantale de protectie, şi măşti, şi ventilatoare. Când China a oprit producţia, lumea a rămas fără lucrurile de care avea nevoie. Şi, acum, se chinuie şi America, cu General Motors, Ford şi Tesla, la ordinul preşedintelui Trump, să facă ventilatoarele acelea pentru ATI", a mai spus analistul politic.

"Republica Procurorilor" nu se dezminte"

"Pe scurt, cred că trebuie să luăm această mână întinsă. Este o criză umanitară majoră, criză sanitară. Dacă se oferă China să ne dea specialişti, medici epidemiologici, să ne ofere echipamente, cu bani sau fără - cu bani în cazul ăsta, că se va descurca şi România, nu vom muri chiar toţi după această criză - lucrul acesta trebuie făcut. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Fiecare oră contează, văzând numărul de infectări şi de decese. Lumea vrea teste, în România. Să ne dea testele alea rapide pe care, când firmele private le-au importat, le-au "arestat" procurorii, că asta e România. "Republica Procurorilor" nu se dezminte nici în vremuri de restrişte mare, cum sunt vremurile de acum", a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel