COVID-19. Ce se întâmplă cu vacanțele cumpărate de români. Când am putea călători din nou

Răzvan Pascu, consultant marketing turistic, a explicat ce se întâmplă cu pachetele de vacanță deja cumpărate de români, dar și când am putea călători din nou.

Pachetele de vacanță achiziționate 

"În acest moment, cei care aveau vacanţe, în această perioadă, evident că nu mai pot călători. Unii dintre turişti s-au adresat agenţiilor să le ceară banii înapoi. Peste 80% dintre ei au înţeles şi şi-au reprogramat vacanţa, atunci când au primit oportunitatea - fie anul următor, fie, dacă aveau vacanţă de Paşti - 1 Mai, şi-au reprogramat-o pentru sfârşitul de vară sau pentru toamnă.

Agenţiile de turism sunt doar o mică rotiță din acest angrenaj şi dacă ei au încasat avansul - de exemplu din noiembrie au vândut pachete de Early Booking, să zicem în Turcia - atunci au plătit mai departe avansurile către companiile aeriene. Acum, există riscul ca o parte dintre acestea să intre în insolvență sau în faliment, apoi hotelurile respective nu dau banii înapoi. Atunci, evident că nici agenţia nu are de unde să le dea banii clienţilor înapoi şi le propun acestora să primească nişte vouchere de călătorie", a explicat Răzvan Pascu la Antena 3.

Când am putea călători din nou

"Este foarte dificil să dau un răspuns. Mă uitam, chiar azi, la un seminar făcut de Forbes, în SUA, şi spuneau că în toate ţările din lume, probabil, tursimul intern va fi cel care se va redresa primul şi va fi câştigător pe termen mediu. În următoarele două luni, mi-e greu să cred că se va călători, nici măcar în România, dar poate că din iulie - august vom prinde ceva variante de a călători, întâi intern, apoi regional. Poate se va călători cu maşina până în Bulgaria, până în Grecia. Probabil că şi comportamentul de consum se va schimba, în sensul că turiştii vor cumpăra de astăzi cu plecare peste trei zile şi vor aştepta până aproape de plecare ca să fie siguri că vor putea călători", a mai spus Răzvan Pascu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel