Vindecați de COVID, dar în continuare simptomatici. Situație TERIBILĂ. E boală CRONICĂ?

Mai multe persoane infectate cu COVID-19 au simptome de luni de zile, iar acest fapt îi face pe unii cercetători să afirme că boala este una cronică. 

"Ne simţim complet abandonaţi", a explicat franţuzoaica Genevieve Danesi, conform Euronews. Aceasta spune că medicii nu au luat-o în serios, deşi i-a contactat în mod repetat pentru a le expune simptomele ei. 

Abia la o lună după apariţia primelor simptome, Genevieve a fost primită în spital pentru o tomografie. Conform rezultatului, probabilitatea să fie infectată cu COVID-19 era foarte mare. Chiar şi după prima lună, ea a continuat să aibă simptome, nefiind capabilă să stea în picioare pentru mai mult de cinci minute, fiind hipertensivă şi suferind de stări de vertij. 

Pe 10 iunie, aceasta a început terapia cu oxigen, însă trecuseră deja luni bune de la apariţia primelor simptome ale infecţiei cu coronavirus. 

"În primele 70 de zile, mă simţeam ca un yo-yo. Simptomele apăreau şi dispăreau. Parcă jucam ruleta rusească în fiecare dimineaţă", a mai spus aceasta. Abia după startul tratamentului cu oxigen la domiciliu a început să se simtă mai bine. Cu toate astea, este nevoită să ia aspirine zilnic pentru a-şi calma pulsul. 

Un studiu din Italia, dat publicităţii în urmă cu o săptămână, arată că 87 la sută din 143 de pacienţi externaţi au continuat să aibă simptome de COVID-19 deşi testele erau negative. Studiul făcea un apel la monitorizarea continuă a pacienţilor şi după externare. În acest moment, la nivel mondial, sunt mai multe studii în desfăşurare pe pacienţi care s-au externat, dar prezintă simptomatologie. 

Covid-19, boală cronică?

"Studiile abia încep să apară cu privire la diversele manifestări ale COVID-19. Aceste manifestări diverse şi teribile ar putea avea mecanisme diverse", a declarat Danny Altman, profesor de imunologie la Colegiul Imperial din Londra. 

Claudia Uceda, o tânără de 24 de ani din Paris, a fost spitalizată cu atacuri severe de astm imediat după ce s-a vindecat de coronavirus. Aceasta a început să aibă probleme de respiraţie încă din luna martie, însă a fost internată abia după ce toată familia sa a fost infectată cu noul coronavirus. 

Şi abia în luna mai a primit şi un control la plămâni, control la care au fost găsite leziuni care corespund pneumoniei. "A fost dificil să dovedesc că eu chiar eram bolnavă. Nu doar că mă simţeam rău, dar eram şi izolată", a declarat Uceda pentru Euronews. 

Şi astfel de cazuri mai există în Franţa. Zeci de oameni spun că au în continuare simptome, deşi s-au vindecat, însă nu au mai fost testaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel