COVID-19. Avertisment pentru Franţa - Al doilea VAL DE INFECTĂRI, imposibil de evitat

Specialiştii din domeniul medical din Franţa avertizează că al doilea val de infectări ar fi imposibil de evitat. 

Mai puţin de 6 la sută din populaţia Franţei a fost infectată cu COVID-19, motiv pentru care specialiştii de la Institutul Pasteur avertizează că cifra este prea mică pentru a evita un al doilea val de infectări. 

Potrivit unui studiu, măsurile stricte impuse pe 17 martie în Franţa au avut un impact masiv în ceea ce priveşte încetinirea răspândirii virusului. Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că măsurile ar putea fi ridicate gradual începând cu 11 mai, însă nu a oferit prea multe detalii. Astfel, specialiştii se tem că o revenire la normal ar putea duce la o nouă explozie a infectărilor, scrie Euronews. 

Până la acea dată, institutul Pasteur estimează că aproximativ 5,7 la sută din populaţie, adică 3,7 milioane de oameni, vor fi infectaţi. 

"Ar fi nevoie ca aproximativ 70 la sută din populaţie să fie imună pentru ca pandemia să fie controlată. Dar cercetările noastre arată că, fără un vaccin, imunitatea colectivă nu va fi suficientă pentru a evita al doilea val de infectări, după ce măsurile de restricţie vor fi ridicate", a transmis Institutul, care cere prelungirea anumitor măsuri de control şi după data de 11 mai. 

Franţa a înregistrat peste 20.000 de decese din cauza COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel