Covid - 19 'alungat' cu TUNUL de ZĂPADĂ pe străzile unui oraș din România!

Străzile şi trotuarele dintr-un oraș din România vor fi dezinfectate începând de miercuri seară de către o societate de salubritate, care va folosi în acest scop un tun de zăpadă.

Este vorba despre orașul Sfântu Gheorghe. 'Începând de miercuri, 15 aprilie, ora 22, societatea de salubritate va dezinfecta străzile şi trotuarele din oraş printr-o metodă nouă, folosind un tun de zăpadă. Până acum Tega a spălat străzile şi trotuarele, însă începând din această seară societatea va folosi şi dezinfectant pentru această operaţiune. Am adaptat acestor nevoi un tun de zăpadă pus la dispoziţie de Sepsi ReKreativ, astfel că pulverizarea se va face începând cu ora 22 în fiecare seară până va fi acoperit tot oraşul', a declarat viceprimarul Tóth-Birtan Csaba, potrivit unui comunicat de presă. Pentru dezinfectare se va folosi hipoclorit în diluţie de 0,25%.

'Rezervorul folosit pentru această operaţiune are o capacitate de 2.000 de litri, în care va fi folosit hipoclorit în diluţie de 0,25%, concentraţia minimă care să aibă efect, dar care să nici nu deranjeze locuitorii sau animalele de companie. În cazul în care totuşi apar efecte adverse la animalele de companie, vă rugăm să sesizaţi Primăria la telefon 0267 316957', se mai arată în comunicat.

Urmează dezinfectarea scărilor de bloc

Primăria Sfântu Gheorghe a anunţat, de asemenea, că lunea viitoare va începe dezinfectarea tuturor scărilor de bloc din municipiu, în acest scop fiind încheiat un contract cu o firmă specializată din judeţul Harghita.

'Acţiunea va avea loc în săptămâna 20-24 aprilie în toate blocurile de locuinţe din Sfântu Gheorghe. Programată iniţial să înceapă la sfârşitul acestei săptămâni, din cauza Paştelui Ortodox şi a măsurilor adoptate de Guvern pentru a permite credincioşilor să meargă la biserici vineri şi sâmbătă, acţiunea a fost amânată pentru săptămâna viitoare. Firma Latox Pest Control din Miercurea Ciuc va utiliza pentru această operaţiune substanţa Trioton Rapid AFb avizată de Ministerul Sănătăţii cu aviz Nr. 1427BIO/02/12.24.

Echipele de dezinfecţie vor fi însoţite de un reprezentant al Primăriei pe parcursul întregii acţiuni. Astfel, vor fi dezinfectate aproximativ 200 de scări de bloc în fiecare zi, urmând ca în 5 zile să fie acoperit tot oraşul. Operaţiunea va începe dimineaţa şi se va încheia seara, cu o pauză între orele 11-13, interval în care persoanele cu vârsta peste 65 de ani au voie să iasă din casă pentru cumpărături. Recomandarea societăţii care efectuează dezinfectarea este ca pe timpul acţiunii şi cel puţin o oră după, locuitorii să nu iasă/intre în casa scării.

Programul detaliat al acţiunilor de dezinfectare va fi afişat în perioada următoare la fiecare scară de bloc. Primăria Sfântu Gheorghe face un apel la locuitori să permită accesul în scara de bloc pentru această operaţiune, care este benefică întregii comunităţi', menţionează comunicatul Primăriei, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel