Covid-19: Alexandru Rafila a estimat vârful epidemiei din România. Ce înseamnă de fapt acest termen

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus când va avea loc perioada de vârf a epidemiei din România și a explicat ce înseamnă acest lucru.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus când va avea loc perioada de vârf a epidemiei din România și a explicat ce înseamnă acest lucru, pentru Realitatea Plus.

„Vârful, adică numărul cel mai mare de cazuri noi înregistrate zilnic, nu numărul total de cazuri, eu cred că va fi spre sfârșitul lunii aprilie, după sărbătorile de Paște", a spus Rafila.

Alexandru Rafila dezminte mitul despre durata de viață a virusului, pe suprafețe

„Nu contează dacă supraviețuiește pe suprafețe, ci dacă este transmisibil de pe acele suprafețe. Nu prea există argumente în acest sens. Din cauza aceasta, măsurile acestea sunt excesive, să îți cureți cu spirt ambalajele când vii acasă de la magazin, sunt exagerate. Important este să ne spălăm pe mâini și să avem grijă unde punem mâna. Apăsăm butonul de lift sau punem mâna pe clanța ușii de la intrare, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne spălăm pe mâini, să utilizăm un antiseptic încât să diminuăm riscul de transmitere prin intermediul mâinilor. Nu suprafețele transmit boala, ci mâinile noastre preiau microorganismele de pe suprafețe și le transmit. Singura soluție să întrerupi lanțul este să cureți mâinile, fie cu apă și săpun, fie cu un antiseptic pe bază de alcool", a mai spus președintele SRM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel