Covid-19 a lăsat orfani 100.000 de copii în Peru, ţara cu cea mai mare rată a mortalităţii

Foto: Miguel Á. Padriñán - Pexels
Foto: Miguel Á. Padriñán - Pexels

În Peru, COVID-19 a lăsat orfani 100.000 de copii.

Peru este ţara din America de Sud cu cea mai mare rată a mortalităţii din lume. În timpul pandemiei, peste 6.000 de peruani la un milion de locuitori au murit din cauza virusului SARS-CoV-2. iar ca răspuns, Guvernul a decis să cumpere 55 de milioane de doze de vaccin COVID-19 în 2022.

COVID-19 a lăsat orfani aproape 100.000 de copii în Peru, naţiunea cu cea mai mare rată a mortalităţii cauzate de coronavirus din lume. Peru este liderul mondial în ceea ce priveşte decesele totale de COVID, în funcţie de populaţia totală.

Ţara are 33 de milioane de locuitori şi trece prin al III-lea val de Covid, care a provocat aproximativ două milioane de infecţii. Peste 202.900 de oameni au murit de la începutul pandemiei.

„Din păcate, ţara noastră are peste 98.000 de copii care şi-au pierdut taţii, mamele sau tutorele în timpul pandemiei”, a declarat ministrul Familiei, Anahi Durand, citând cifre publicate în jurnalul medical „The Lancet”.

Peru va cumpăra 55 de milioane de doze de vaccin COVID-19 în 2022, pentru a le oferi personalului medical şi persoanelor vulnerabile o a patra vaccinare, a anunţat guvernul.

„Am convenit cu mai multe laboratoare să achiziţionăm 55 de milioane de doze de vaccin în 2022. Acest lucru ne-ar permite să aplicăm o a patra doză de rapel, pentru sectoarele cele mai vulnerabile şi pentru personalul de primă linie (medici şi asistente)”, anunţă ministrul Sănătăţii, Hernando Cevallos.

Oficialul adaugă că vaccinarea populaţiei cu a patra doză, la trei luni după a treia, va depinde de evoluţia pandemiei în ţară. Ministrul a confirmat, de asemenea, achiziţia vaccinurilor Pfizer şi începerea vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani în ianuarie.

Peru urma să găzduiască şi un eveniment religios planetar, care însă a fost anulat. Cea de-a 30-a Zile Mondiale a Bolnavului, nu va putea avea loc în Arequipa, Peru, ci va avea loc în Bazilica Sf. Petru din Vatican. În ultima lună, infecţiile în Peru s-au dublat la peste 1.500 pe zi, în timp ce decesele au crescut la peste 50 pe zi. Ţara sud-americană a interzis reuniunile de familie şi sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou.

Prin aceste măsuri, Peru speră să atenueze răspândirea variantei extrem de contagioase Omicron. Guvernul peruan a prelungit starea de urgenţă din cauza pandemiei până pe 31 ianuarie, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel