COVID-19 a intrat în PUȘCĂRIE! Angajatul infectat de la Jilava, în contact cu 33 de colegi şi 497 de deţinuţi

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) precizează miercuri că 33 de angajaţi şi 497 de persoane private de libertate ar fi intrat în contact cu angajatul de la Penitenciarul Bucureşti-Jilava confirmat cu SARS-CoV-2.

'Verificările derulate la nivelul unităţii, pe linia identificării posibililor contacţi ai poliţistului de penitenciare confirmat pozitiv COVID-19, au relevat un număr de 33 de angajaţi şi 497 de persoane private de libertate care, în perioada anterioară ultimei prezentări în serviciu, ar fi intrat în contact cu acesta', informează un comunicat al ANP.

Astfel, preventiv, cei 33 de angajaţi identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi izolaţi medical la domiciliu, urmând a fi testaţi pentru SARS-CoV-2 în cursul zilei de miercuri. De asemenea, deţinuţii contacţi vor fi monitorizaţi din punct de vedere medical, fiind asigurată, totodată, separaţia acestora de restul deţinuţilor care nu au interacţionat cu angajatul în cauză.

Conform sursei citate, 'în eventualitatea în care, în urma testării angajaţilor contacţi, se va mai confirma un alt caz pozitiv, persoanele private de libertate care nu au interacţionat cu niciuna dintre persoanele confirmate/ contacţi ai persoanelor confirmate vor fi relocate într-o altă unitate penitenciară, în scop preventiv, prin respectarea metodologiei de intervenţie'.

'Precizăm că, în acest moment, starea de spirit este corespunzătoare, fiind luate toate măsurile de prevenire a apariţiei unor noi cazuri, urmare a separării celor 497 de deţinuţi de restul efectivului şi a intensificării acţiunilor de dezinfecţie. De asemenea, în ceea ce priveşte personalul, acesta a fost informat cu privire la situaţia existentă, misiunile operative desfăşurându-se conform planificărilor', mai precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel