Covid-19, valul doi de infectare. Avertisment din Germania

Directorul Institutului Robert Koch (RKI), centrul german specializat în boli infecţioase, a dat marţi drept sigur un al doilea val de infecţii cu noul coronavirus şi probabil apoi chiar şi un al treilea val.

Este o pandemie. Şi într-o pandemie virusul va îmbolnăvi până când 60% până la 70% din populaţie este infectată, a spus în faţa presei, la Berlin, Lothar Wieler, directorul RKI. Un al doilea val va veni cu mare certitudine, a adăugat el, argumentând că majoritatea experţilor împărtăşesc această opinie şi că mulţi se aşteaptă de asemenea la un al treilea val epidemic, transmite agenţia DPA.

Lothar Wieler a declarat săptămâna trecută că imunitatea de turmă pentru COVID-19 nu poate fi un obiectiv şi nu poate funcţiona, avertizând că pentru o imunitate colectivă ar fi nevoie ca un procent cuprins între 60% şi 70% din populaţie să fie infectată, ceea ce numai în cazul Germaniei ar însemna sute de mii de morţi. Mai mult, el a atenţionat că noul coronavirus poate avea manifestări clinice grave şi probabil mulţi pacienţi care se vindecă rămân cu sechele, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel