COVID-19, valul 4. Vaccinarea pentru copiii între 5 și 11 ani. Anunțul lui Fauci

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vaccinurile pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani ar putea fi disponibile în noiembrie. Experții urmează să ia o decizie. 

Vaccinurile pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani vor fi probabil disponibile în prima jumătate a lunii noiembrie, declară Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase din Statele Unite, scrie Mediafax. 

”Dacă totul merge bine și dacă obținem aprobarea de reglementare și recomandarea CDC, este foarte posibil, dacă nu foarte probabil, ca vaccinurile să fie disponibile pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani în prima săptămână sau a doua din noiembrie", a declarat Fauci într-un interviu acordat emisiunii „This Week” de la ABC, citat de Reuters.

Experții se pronunță pe 26 octombrie

Reprezentanții Administrației americane pentru Alimente și Medicamente analizează cererea Pfizer/BioNTech de autorizare a vaccinului său în două doze pentru copiii mai mici, iar grupul de consilieri externi urmează să se pronunțe pe 26 octombrie.

De obicei, FDA urmează sfatul grupului său de experți, dar nu este obligată să facă acest lucru.

Consilierii Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) vor lua în considerare recomandările privind vaccinul în cadrul unei reuniuni care va avea loc pe 2 și 3 noiembrie, contribuind astfel la luarea unei decizii finale de către directorul acestuia.

Ce spune directorul CDC

Directorul CDC, Rochelle Walensky, spunea la Fox News Sunday că agenția dorește să acționeze rapid: „Știm cât de mulți părinți sunt interesați să își vaccineze copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani și intenționăm să acționăm cât mai repede posibil".

Vaccinul Pfizer/BioNTech este deja disponibil pentru cei cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani. Copiii au o rată mai mică de deces din cauza COVID-19, însă mulți se confruntă cu boli și simptome pe termen lung care sunt încă în studiu.

Câți copii sunt internați în spitalele din România 

Conform datelor Grupului de Comunicare Strategică de ieri, 24 octombrie 2021, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.323. Dintre acestea, 1.846 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 471 sunt minori, 432 fiind internați în secții și 39 la ATI.

Citește aici și: BILANȚ COVID, 25 octombrie 2021. Peste 9.000 de infectări noi în ultimele 24 de ore și peste 300 de decese

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel