COVID-19, valul 4. Nelu Tătaru: Ce era valabil anul trecut nu mai este valabil acum. Ne va schimba pentru totdeauna

Nelu Tătaru a scris în această seară pe pagina sa de Facebook despre pandemia de coronavirus și cum poate România să treacă peste valul patru de infectări. 

Nelu Tătaru este de părere că ”ceea ce era valabil anul trecut nu mai este valabil acum”, în contextul pandemiei de coronavirus. Mai mult, specialistul consideră că vaccinul și prevenția sunt soluții pentru stoparea pandemiei. 

”Vremurile acestea, atât de complicate, cer, mai mult ca oricând, dialog. Crizele pot fi depășite doar printr-o comunicare constructivă. Astăzi, 3 noiembrie, am participat împreună cu reprezentanții Comisiilor pentru sănătate din Camera Deputaților și Senat la o întrevedere cu o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în cadrul căreia au fost discutate recomandările OMS pentru ieşirea din criza provocată de COVID-19. Am văzut în timp real și în prima linie, ca medic, efectele devastatoare ale acestei pandemii asupra pacienților…fie că vorbim despre cei infectați cu SARS-CoV-2, dar mai ales despre cei ce suferă de alte afecțiuni și care au nevoie acută de diagnostic și tratament.

Care este nevoia imediată a oamenilor

Nevoia imediată a oamenilor este să se acționeze cu rapiditate și centrat pe suferința fiecăruia. Dincolo de orice dezbateri, este foarte important să adaptăm zona medicală la particularitățile societății românești. Ceea ce era valabil anul trecut nu mai este valabil acum! Cum ieșim din această situație limită, astfel încât să nu mai existe atâta suferință și pierderi de vieți omenești? Asta e ceea ce trebuie să ne preocupe acum și să ne facă să identificăm soluții urgente, cu aplicare imediată. Această pandemie este o lecție care ne va schimba pentru totdeauna percepția asupra a tot ce înseamnă sănătate publică și tocmai din acest motiv trebuie să avem grijă să nu ne mai întoarcem în fazele de început, cele în care cautam „soluții" cu lumina stinsă. Acum avem soluția, iar aceea se numește vaccin și prevenție!”, a scris Nelu Tătaru pe pagina sa de Facebook. 

Heather Papowitz (OMS), CONCLUZIE după experiența în România

Managerul de criză al OMS România, Heather Papowitz, recomandă un plan în contextul pandemiei de Covid-19 din România, cu obiective şi elemente clare, apreciind totodată că vaccinarea este singura soluţie.

Reprezentantul OMS s-a aflat în România timp de două săptămâni şi s-a întâlnit cu reprezentanţi ai medicilor de familie, ai spitalelor, precum şi din alte sectoare de activitate.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel