COVID-19, valul 4. Andrei Baciu: A treia doză nu e condiţie obligatorie pentru Certificatul verde

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Medicul Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre testarea gratuită anti-COVID-19 și despre certificatele de vaccinare. 

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății a explicat cum se pot testa românii gratuit împotriva virusului SARS-CoV-2 în situația în care manifestă simptome sau au suspiciuni că ar putea fi infectați. 

"Ne putem testa gratuit la 112, dar sunt şi teste distribuite prin DSP la medicii de familie, dar sunt şi peste 100 farmacii care folosesc teste gratuite distribuite de Ministerul Sănătăţii", a declarat medicul Andrei Baciu la Antena 3. 

Certificatul digital poate fi eliberat şi fără doza a treia de vaccin anti-COVID

Medicul Andrei Baciu a mai anunțat că eliberarea Certificatului verde nu ține de etapa a treia de vaccinare sau de schema completă. 

"Apare pe certificatul digital că s-a făcut a treia doză, dar nu e condiţie obligatorie de schemă completă care ţine de eliberarea certificatului digital", a declarat medicul Andrei Baciu, vineri, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

”În ceea ce priveşte intrarea cetăţenilor non-UE, aceştia pot intra în toate localurile unde li se cere acest certificat digital, prezentând documentele lor de vaccinare. Aceste documente pe care le prezintă de altfel şi la intrarea în cinematografe, restaurante, teatre şi aşa mai departe.  Sigur, aici vorbim despre un certificat european care se aplică spaţiului european şi, desigur, că pot să-şi scoată un certificat dacă se testează", a mai explicat secretarul de stat, dr. Andrei Baciu.

Unde te poți testa GRATUIT pentru COVID-19. LISTA farmaciilor

"Potrivit art. 8 din Ordinul ministrului sănătății nr. 644/2021 privind activitatea de testare în farmacii comunitare şi oficine comunitare rurale, utilizând teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2, testarea se realizează prioritar cu teste obţinute de la Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în limita stocului disponibil.

Sublinem că serviciul de testare prestat de către unitățile farmaceutice poate fi tarifat, in acord cu legislatia in vigoare", a transmis Ministerul Sănătăţii.

VEZI LISTA COMPLETĂ AICI!

BILANȚ COVID, 30 septembrie 2021. Peste 12.000 de noi cazuri

Până ieri, 30 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.233.668 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.575 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.118.816 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.032 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 187 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel