Urmărește emisiunea live


Covid-19, răsturnare de situaţie cu copiii şi tinerii. Dr. Imbri: "Lucrurile s-au schimbat TOTAL!"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din București, atrage atenţia asupra faptului că situaţia s-a schimbat în ceea ce priveşte epidemia de coronavirus iar ceea ce se spunea despre copii şi tineri pare a nu se mai verifica. 

"Faţă ce ce ştiam la început, de ce aflasem sau ni s-a transmis din zonele în care virusul deja făcea victime, s-au schimbat foarte multe dintre aceste informaţii şi am aflat şi alte lucruri. Ştiţi foarte bine că toţi spuneam la început că cei mici nu fac boala, că nu au nu ştiu ce receptori şi ca atare sunt mai feriţi. Că tinerii la fel, iar cei expuşi sunt cei în vârstă, cei trecuţi de 60 de ani şi aşa mai departe. 

Iată că lucrurile s-au schimbat aproape total. În studiile făcute peste tot acum se constată că, practic, cei mici şi cei tineri au o încărcare virală mult mai mare decât cei mai în vârstă şi că, fiind tineri, au o putere mai mare a organismului de a se apăra, fac forme uşoare de boală sau chiar sunt asimptomatici. Se adaugă la informaţie faptul că cei asimptomatici pot transmite şi pot transmite la fel de serios ca şi cei simptomatici. Iar aceste lucruri duc la o concluzie clară: cei tineri fiind foarte mobili iar cei mici fiind foarte jucăuşi şi la fel de mobili ca să spunem aşa, cu o arie mare de mişcare la joacă, în cluburi, la întâlnirile de socializare pe care le au şi aşa mai departe trebuie să fie mai prudenţi pentru că pericolul este de a transmite către persoanele vulnerabile", a explicat, la România TV, Emilian Imbri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel