Covid-19. Parlamentul European, sesiune extraordinară: 37 miliarde euro puse la dispoziţia statelor UE

Parlamentul European
Parlamentul European

Președintele PE și liderii grupurilor politice au decis să organizeze o sesiune plenară extraordinară joi 26 martie, pentru a permite implementarea măsurilor speciale.

Președintele Parlamentului și liderii grupurilor politice (Conferința Președinților) au avut un schimb informal de opinii joi dimineață. A fost aprobată prin procedură scrisă propunerea Președintelui Sassoli, pentru convocarea unei sesiuni plenare extraordinare, ce va avea loc joi, 26 martie, la Bruxelles, pentru a dezbate și vota primele trei propuneri legislative ale Comisiei Europene pentru a aborda efectele pandemiei COVID19 în statele membre ale UE.

Președintele Sassoli a declarat: Parlamentul European își face și va continua să își facă datoria. Parlamentul rămâne deschis, deoarece democrația nu poate fi oprită de un virus. Suntem singura instituție europeană aleasă de către cetățeni și dorim să continuăm să îi reprezentăm și să îi apărăm."

Punctele pe ordinea de zi a sesiunii:


  • Inițiativa de investiții (Coronavirus Response Investment Initiative), care va pune la dispoziția statelor membre fonduri de coeziune în valoare de 37 miliarde EUR pentru a face față consecințelor crizei;
  • Propunerea legislativă de extindere a domeniului de aplicare a Fondului de solidaritate al UE pentru a acoperi urgențele în materie de sănătate publică;
  • Propunerea Comisiei de încetare a așa-numitelor „zboruri fantomă" cauzate de epidemia COVID19.
  • Este esențial ca Parlamentul European să adopte rapid aceste trei propuneri, pentru a oferi sprijin concret cetățenilor UE și statelor membre în această situație fără precedent.
  • Biroul Parlamentului European va adopta măsuri specifice pentru această sesiune, pentru a garanta că votul poate fi organizat de la distanță.
  • Această sesiune plenară va înlocui în mod oficial sesiunea programată pentru 1-2 aprilie, se arată în comunicatul transmis de către Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel