Covid-19, fonduri UE pentru România. Corina Creţu, apel către Klaus Iohannis

Corina Crețu
Corina Crețu

"Totuși, care e strategia României având în vedere noile posibilități oferite de Uniunea Europeană? Orice zi pierdută se transformă, din păcate, în noi cazuri de pacienți cu coronavirus și în noi decese", transmite Corina Creţu.

"Ieri am împărtășit cu voi măsurile pe care le-am aprobat la nivelul Parlamentului European și eram împlinită că am votat o serie de măsuri care pot ajuta masiv România în această perioadă critică. Țara noastră poate păstra prefinanțările venite de la Comisie, poate folosi POR (Programul Operațional Regional), Fondul Social European și Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (acum că s-a extins aria de eligibilitate pentru folosirea acestui fond) pentru toate măsurile de care e nevoie în lupta cu pandemia.

Dar apoi, văzând dezorientarea în care se afundă tot mai mult Guvernul României, am realizat că putem pierde aceste șanse. E nevoie urgentă de o echipă competentă de negociatori cu Executivul european. Nefolosirea fondurilor europene pe care le pune la dispoziție Comisia Europeană ar fi acum, mai mult decât oricând, o iresponsabilitate maximă", a scris Corina Creţu pe Facebook.

 "E regretabil că nu se folosește experiența foștilor prim-miniștri ai României"

"E regretabil că nu se folosește experiența foștilor prim-miniștri ai României și a foștilor miniștri ai Sănătății pentru a depăși aceste momente. Sprijin pe deplin ideea lansată de Victor Ponta - aceea de a lasă deoparte orgoliile politice, măcar acum, în al 11-lea ceas, promovând un Guvern de Uniune Națională care să răspundă problemelor presante, vitale ale cetățenilor privind asigurarea sănătății lor.

Totuși, nu se înțelege că nu mai e vorba despre ideologii, despre diferențe între partide și chiar e nevoie de strângerea rândurilor? Se aud zilnic strigătele de disperare ale medicilor, asistenților, ale oamenilor simpli care acuză lipsa totală a echipamentelor esențiale pentru a lupta cu acest virus.

Aflăm acum că Guvernele naționale au fost avertizate încă din ianuarie de iminența venirii acestei pandemii. De ce nu a fost luată în serios aceasta atenționare? Aceasta a fost - și pe bună dreptate - una din reproșurile aduse fostului ministru Costache, care a demisionat ieri. Oamenii au nevoie de răspunsuri și mai ales de fapte care să readucă liniștea și siguranța pentru viața lor și a familiilor lor", se arată în mesajul europarlametarului Corina Creţu.

"A făcut cineva o listă a problemelor urgente?", se întreabă Corina Creţu

"Fac un apel către Președintele României să solicite înființarea unei echipe care să se axeze asupra folosirii la maximum a acestor fonduri europene pentru achiziționarea rapidă a echipamentelor de protecție a cadrului medical, a măștilor sanitare de înaltă calitate, achiziționarea urgentă a aparatelor de ventilat și alte nevoi stringente.

Sper că nu își permite nimeni să se joace cu viețile românilor. Numai bine tuturor și multă, multă sănătate!", transmite Corina Creţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel