Covid-19. Cristian Buşoi cere măsuri urgente pentru sprijinirea IMM-urilor, a industriei farmaceutice și a produselor medicale

Cristian Bușoi cere luarea unor măsuri urgente și necesare în vederea combaterii efectelor economice cauzate de pandemia COVID-19.
Cristian Bușoi, Președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) din cadrul Parlamentului European a cerut Comisarilor pentru Piață Internă și Inovare, Thierry  Breton și Mariya Gabriel, luarea unor măsuri urgente și necesare în vederea combaterii efectelor economice cauzate de pandemia COVID-19
 
"În calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) din Parlamentul European am solicitat, ieri, printr-o scrisoare adresată comisarului pentru Piața Internă, Thierry Breton, și comisarului pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel, luarea unor măsuri urgente, necesare pentru sprijinirea IMM-urilor, Industriei Farmaceutice și a Produselor Medicale, precum și pentru întărirea sectorului de cercetare și inovare și dezvoltarea inter-conectivității pe teritoriul UE", transmite Cristian Buşoi.
 

Solicitare privind industria medicală și farmaceutică

 
 
"Am solicitat Comisiei să ia măsuri urgente  pentru ca industria medicală și farmaceutică să își poată întări capacitatea de a face față cererii crescute de materiale medicale și aparatură necesară pe teritoriul Uniunii.  Am subliniat că aceste companii trebuie să își mențină și chiar să își crească capacitatea de producție în perioada următoare. Am cerut sprijinirea IMM-urilor care au suferit de pe urma acestei crize, dar și pentru acele întreprinderi care și-au reorientat activitatea pentru a putea combate deficitul existent în lanțul de aprovizionare.
 
În domeniul politicii digitale, le-am  cerut celor doi comisari să asigure creșterea suportului pentru dezvoltarea conectivității în interiorul Europei, mărirea bandei de telefonie mobilă și fixă. Am avut de asemenea câteva cerințe și în domeniul politicilor de cercetare. Le-am solicitat comisarilor să se  aloce fonduri suplimentare pentru Programul Orizont și celelalte programe de cercetare.
Doresc ca cercetarea și inovarea să fie sprijinite mult mai mult în anii ce vor urma, pentru a putea avea la îndemână mijloace mai bune cu care să ne apărăm în cazul nefericit în care vor mai apărea situații de acest fel", a declarat europarlamentarul PNL Cristian Buşoi.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel