Covid-19. Chirieac: De cinci ani am fost avertizaţi. Nimeni nu a făcut nimic!

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus care a fost momentul în care trebuia acţionat împotriva coronavirusului şi ce măsură trebuia luată atât în România cât şi la nivel mondial. 

Întrebat, la România TV, de unde crede că a pornit acest virus, analistul politic Bogdan Chirieac a declarat: "Eu nu cred că cineva a făcut virusul acesta în laborator şi apoi - voit sau nevoit - l-a lăsat liber. Nu cred asta. Bill Gates, cel care a revoluţionat spaţiul virtual, de cinci ani de zile, la toate mărimile lumii unde are acces, s-a dus să le spună că vine o pandemie şi ar trebui să ne pregătim. Nimeni nu a făcut nimic. După care s-a întâmplat nenorocirea în China, în ianuarie era evidentă pentru toată lumea, nici America, nici Europa nu au luat în seamă ce se petrecea acolo. 

Ba, dimpotrivă, erau tot felul de ziceri: 'dom'le, uite ce înseamnă comunismul, le-a sudat uşa de la bloc, oamenii nu mai puteau ieşi', ne uitam curioşi cum se poate construi un spital de 1.000 de paturi în zece zile...".

Cum şi când au reacţionat şi românii

"În România ştiţi foarte bine care a fost poziţia oficială, nu o mai spun, că mă doare capul... Când s-a întâmplat nenorocirea a trebuit să recunoaştem că Traian Băsescu, cel care a făcut multe nefăcute atunci când a fost preşedinte, a fost, practic, unul dintre puţinii oamenii politici - cred că a mai fost şi Victor Ponta - care a spus ce trebuie făcut: carantină din primul moment. Aceea era soluţia.

Acum s-au introdus anumite reguli, ele sunt respectate în marile oraşe dar s-a constatat că în mediul rural ele nu sunt respectate. Mai departe, cum mii de români din zonele roşii intră zilnic în ţară, e clar că nu mai poţi stăpâni lucrurile. Dar războiul nu e pierdut dinainte. La un moment dat se vor opri lucrurile acestea. Sigur, e important dacă se vor opri peste trei luni sau peste doi ani. Lucrurile vor merge către o zonă pozitivă, dar până atunci probabil că vom avea zeci de mii de infectaţi şi s-ar putea să avem şi foarte multe decese", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel