Costuri URIAŞE pentru un pacient la ATI COVID-19. Oana Zamfir, întrebare CHEIE pentru Guvern

Medicul ATI Radu Ţincu a declarat că o zi de spitalizare la ATI pentru un pacient bolnav de COVID-19 are costuri uriaşe. În acest context, Oana Zamfir a lansat o întrebare CHEIE pentru Guvernul României. 

"O zi de spitalizare la ATI COVID-19 costă cam 2000-3000 de euro în România. Un pacient stă, în medie, la nivel european, 3 săptămâni internat", a declarat medicul Radu Ţincu la Antena 3. 

Anterior, acesta declarase la Realitatea Plus că România va depăşi cu lejeritate cifra de 25.000 de infectări pe zi în decembrie. 

VEZI ŞI Medic: Pandemia a scăpat de sub control. Vom depăși lejer 25.000 de cazuri pe zi în decembrie

"Calculul nu este deloc greu de făcut. 2000-3000 de euro înmulţit cu trei săptămâni. Am vrut să aflu acest lucru concret pentru că l-am auzit pe premierul ţării refuzând categoric să deconteze testele pe care populaţia şi le poate face pe cont propriu şi şi le face acum din buzunarul său. Şi ajungem în situaţia pe care o urmăresc zilnic şi de care voi spune în fiecare zi, cât voi mai fi pe la televizor. Scade zilnic numărul testelor efectuate de DSP şi creşte aproape până la o situaţie de egalitate numărul de teste efectuate la cerere, din buzunarul oamenilor, de firme care îşi testează angajaţii. În condiţiile în care am ajuns să testăm cât mai puţin. Ţinem în casă oameni care sunt contacţi declaraţi şi care nu sunt testaţi, pentru că nu intră în definiţia de caz. 

N-ar fi mai simplu ca banii aceştia, pe care îi cheltuim cu oameni ajunşi în stare gravă la spital, să îi cheltuim pentru testarea populaţiei? Întreb retoric, dar credeţi că aceasta ar fi o soluţie ca să nu ajungem la 25.000 de cazuri pe zi în decembrie?", a declarat Oana Zamfir. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel