Cosmonauții ruși REFUZĂ vaccinarea anti-COVID înainte de a pleca pe ISS. "Doar atunci când va fi demonstrat că este sigur"

Cosmonauții ruși care urmează să plece pe Staţia Spaţială Internaţională refuză să se vaccinaze anti-COVID.

Cosmonauţii ruşi care se vor lansa la 14 octombrie spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) au declarat că nu vor să se vaccineze cu vaccinul Sputnik-V  din cauza faptului că a fost testat insuficient, transmite Agerpres, citând AFP.

"Eu, personal, aş spune că nu mă vaccinez, pentru că sunt foarte prudent cu privire la această chestiune", a afirmat Serghei Rijikov, comandantul viitoarei misiuni, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Cosmonauţii nu sunt liberi să ia singuri deciziile privind propria lor sănătate, medicii sunt cei care iau deciziile cu privire la vaccinare .Decizia de a recomanda vaccinarea cosmonauţilor va fi luată doar atunci când vaccinul va fi testat şi când va fi clar că este fiabil", a explicat la rândul său inginerul de bord al viitorului echipaj de pe ISS, Serghei Koud-Svertşov.

"Cel mai sigur loc de pe planetă"



Serghei Rijikov a remarcat, de asemenea, că, din punct de vedere epidemiologic, "ISS este în prezent cel mai sigur loc de pe planetă", datorită procedurilor sanitare în vigoare pentru oamenii care merg acolo.

Rusia, în frunte cu preşedintele Vladimir Putin, a promovat eficacitatea vaccinului său Sputnik-V chiar dacă mai mulți experți în sănătate au declarat că acesta nu a fost testat suficient. Aproximativ 40.000 de voluntari urmează să fie vaccinaţi la Moscova în cadrul unui nou test în săptămânile următoare. Alte mii de persoane vor fi vaccinate în cadrul testelor pentru acelaşi vaccin derulate în alte ţări. Totodată, mai mulți oficiali din Rusia au declarat că au primit deja vaccinul. OMS este sceptică în privința vaccinului Sputnik-V deoarece niciun studiu independent nu a putut fi efectuat asupra acestuia.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel