EXCLUSIV  Coșmar pentru polițiști, după excepțiile la portul măștii. Coarnă: Ei au alegeri, pun Poliția în conflict cu cetățenii

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit excepții la portul măștii în spațiile deschise. Măsura vine să ”îndulcească” restricțiile impuse săptămâna trecută.

Astfel, se va permite înlăturarea măștii ”pentru perioade scurte de timp, în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane”, a decis CNSU.

”Pentru că se apropie alegerile, vor să liniștească ambele tabere, consideră Dumitru Coarnă. Și pe cei care se tem de COVID și cer măsuri mai dure, și pe cei care doresc relaxarea măsurilor anti-COVID. Aceste excepții vor pune Poliția în conflict cu cetățeanul. Au creat o mare problemă în ceea ce privește constatarea și mai ales probarea contravenției. Dacă unii sunt prinși pe stradă fără mască, vor spune că fumau, sau făceau sport. Ce vreți de la mine, n-am voie să alerg în jurul blocului?

Sintagma celebră ”altor asemenea activități” este extrem de prost formulată, e o neclaritate care ar trebui îndepărtată din lege. Care sunt aceste alte activități? Căratul unor sacoșe, măturatul? Cum probezi că oamenii care fumau fără mască la parterul unui bloc de birouri stăteau la mai puțin de doi metri? Cu martori, cu ruleta? Orice proces verbal de constatare va pierde în instanță. Este extrem de complicat să faci probatoriul. Să spunem că faci o poză, vine în instanță și spune că făcea jogging, că mânca sau fuma. Eu, personal, le recomand polițiștilor să nu aplice amenzi decât în situații clare, cu repetare. Altfel, să se limiteze la avertisment și recomandare. Nu trebuie să scoată polițistul castanele din foc pentru politicieni. Să dea legi clare, aplicabile, să-și asume măsurile dure, sau dimpotrivă, relaxarea, nu să vină cu norme stricte la care tot ei încep să dea excepții”, a concluzionat Dumitru Coarnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel