Coronavirusul prinde viteza din martie. Liderii UE: Ce presupune redeschiderea școlilor

Numărul de cazuri noi a revenit aproape de nivelul din martie.

Numărul de infectări cu noul coronavirus a revenit în Europa la nivelurile consemnate în luna martie, când pandemia şi-a început faza de apogeu pe continent, a declarat miercuri directoarea Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), potrivit căreia redeschiderea şcolilor nu va implica totuşi în mod necesar noi riscuri, transmite Reuters.

'Virusul nu a dormit peste vară. Nu şi-a luat vacanţă', a spus Andrea Ammon, în cursul unei audieri în Parlamentul European. Ea a precizat că media acestei săptâmâni în Europa a fost de 46 de cazuri noi de coronavirus la 100.000 de locuitori.

'Aproape am revenit la cifrele pe care le-am văzut în martie', a spus Ammon

Conform datelor ECDC, în martie numărul de noi infectări a crescut constant până la în jur de 40 la 100.000 de locuitori la sfârşitul lunii, ajungând apoi la circa 70 la 100.000 de locuitori la finele lui aprilie. Creşterea actuală a numărului de cazuri este datorată în parte numărului mai mare de teste.

Totodată, cazurile noi sunt în mare parte ale unor persoane mai tinere, un tipar nou care a rezultat în stabilizarea numărului de spitalizări, dat fiind că boala este mai gravă pentru vârstnici, care au fost loviţi puternic în martie şi aprilie, a mai indicat Andrea Ammon.

Ea a precizat totuşi că numărul de spitalizări este acum din nou în creştere, ceea ce indică noi cazuri de infectare inclusiv în rândul vârstnicilor. Datele - referitoare la cele 27 state UE, plus Marea Britanie, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein - au variat considerabil de la ţară la alta, de la 2 la 176 de cazuri la 100.000 de locuitori, a mai afirmat Ammon, fără a preciza situaţia pe ţări. Ea a apreciat că redeschiderea şcolilor în septembrie nu prezintă în mod necesar un risc mai mare de transmitere a virusului, luând în considerare că ţări care le-au redeschis şi în primăvară nu au înregistrat o explozie a numărului de infectări. Cu toate acestea, este esenţială introducerea câtorva măsuri de prevenţie, printre care distanţarea socială şi spălarea frecventă a mâinilor, a subliniat directoarea ECDC, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel