Coronavirusul lovește într-o nouă țară. Preşedintele a confirmat

O țară a anunțat primul caz de coronavirus.

Preşedintele Republicii Peru, Martin Vizcarra, a anunţat vineri primul caz de coronavirus din această ţară şi a asigurat că nu se va face economie de resurse pentru a combate această epidemie care se extinde în lume, relatează EFE. 

Primul caz de infectare cu coronavirusul COVID-19 a fost confirmat la un bărbat de 25 de ani, a cărui stare este stabilă, şi care a călătorit recent în Spania, Franţa şi Republica Cehă. Şeful statului peruan a precizat că au fost puse la dispoziţie prin intermediul Ministerului Sănătăţii toate măsurile ce corespund din punct de vedere sanitar pentru ca acest pacient să beneficieze de întreaga atenţie medicală.

Preşedintele Vizcarra a profitat de prilej şi pentru a trimite peruanilor un mesaj de liniştire, asigurând că guvernul a prevăzut măsurile necesare pentru a face faţă unei situaţii de acest tip. Ministerul Sănătăţii din Peru a pus la dispoziţie săli speciale pentru o eventuală carantină în mai multe spitale din Lima şi din ţară şi a lansat o campanie de sensibilizare a populaţiei privind punctele de tranzit, precum staţiile, terminalele sau aeroportul internaţional Jorge Chávez din Lima.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel