Coronavirusul, fabricat în laborator? Dr. Horațiu Moldovan: Asta este cea mai probabilă teorie!

Conf. univ.dr. Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre posibilitatea ca virusul să fi fost realizat în laborator. Ce crede acesta.

"Credeţi că este, mai degrabă, un virus făcut în laborator şi scăpat sau este un accident, o mutaţie pe care nu o putem suspecta că este dintr-un laborator", l-a întrebat Mihai Gâdea pe Horațiu Moldovan, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

"În niciun caz nu cred că este ceva voit"

"Nu cred că este vorba de un virus sintetic pentru că geneza de material viu sintetică este o chestiune de mare performanță în ştiinţă, care nu este încă bine pusă la punct. În niciun caz nu cred că este vorba despre o sinteză voită pentru că a genera aşa ceva... Îţi expui propria populaţie la risc, chiar pe tine însuţi. În niciun caz nu cred că este ceva voit. Dar nu cred nici că este vorba despre o sinteză în laborator a unui virus.

Cred în prima teorie anunţată şi anume că este o tranziţie de la animal la om. Este cea mai probabilă, cea mai frecventă. Se întâmplă la toate celelalte tipuri de virusuri. Pentru a face afirmaţii, este nevoie de dovezi indubitabile, de demonstraţii. Nu suntem în posesia acestei demonstraţii, nu avem de ce să credem această ipoteză", a răspuns Horațiu Moldovan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel