Are coronavirusul TRANSMISE SEXUALĂ? Studiul preliminar din China

Cercetătorii chinezi au descoperit că un mic procent din bărbații infectați cu Covid-19 aveau noul coronavirus în lichidul seminal, ceea ce creează o oarecare posibilitate ca boala să fie transmisă pe cale sexuală, au anunțat ei.

Cercetătorii chinezi au descoperit că un mic procent din bărbații infectați cu Covid-19 aveau noul coronavirus în lichidul seminal, ceea ce creează o oarecare posibilitate ca boala să fie transmisă pe cale sexuală, au anunțat ei, conform Agerpres.

Studiul efectuat de medici din Spitalul Municipal Shangqiu, China, a inclus 38 de bărbați internați cu boala provocată de SARS-COV-2, iar șase dintre ei (16%) prezentau virusul și în lichidul seminal.

Cercetările sunt, totuși, preliminare

Oamenii de știință au subliniat faptul că cercetările sunt preliminare și se bazează pe un număr restrâns de bărbați infectați și că este nevoie de cercetări adiționale, pentru a afla dacă transmisia sexuală ar juca un rol în răspândirea coronavirusului.

„Sunt necesare mai multe studii suplimentare în ceea ce privește informațiile detaliate despre răspândirea virusului, timpul de supraviețuire și concentrația în spermă", a scris echipa de cercetători în concluziile publicate în JAMA Network Open.

Ar fi o parte importantă a prevenirii

„Dacă s-ar putea dovedi că SARS-CoV-2 poate fi transmis sexual... ar putea fi o parte critică a prevenirii", au notat oamenii de știință, „mai ales având în vedere faptul că SARS-CoV-2 a fost detectat în lichidul seminal al pacienților aflați în recuperare", notează autorii.

Rezultatele au fost calificate drept interesante de către cercetătorii independenți, dar au transmis că datele trebuie tratate cu prudență, în contextul în care coronavirusul în lichidul seminal nu a fost identificat de alte studii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel