Coronavirus vs. gripă. Medicul Vasi Rădulescu: Se aseamănă la simptome, dar sunt și MULTE diferențe

COVID-19 se aseamănă la simptome cu gripa, dar sunt și multe diferențe, precizează medicul și scriitorul Vasi Rădulescu.

Mesaj eronat: coronavirusul e precum gripa, deci floare la ureche, n-are ce să ni se întâmple.

Mesaj corect: coronavirusul dă o infecție asemănătoare celei date de virusurile gripale, deci trebuie să avem grijă și să luăm măsuri de protecție.

Gripa nu e o joacă. Gripa omoară. Mulți oameni. Mai ales copii vulnerabili între 6 luni și 5 ani, dar cu precădere vârstnici peste 70 de ani, care mai au și afecțiuni preexistente. Gripa dă complicații, predispune la suprainfecții bacteriene urâte. De aceea tot spunem că e recomandată vaccinarea mai ales la grupele la risc înalt, dar și la restul populației.

Da, covid-19 se aseamănă la simptome cu gripa, dar sunt și multe diferențe:

1. copiii sunt mai protejați la coronavirus, nu se știe încă de ce;

2. pentru gripă avem vaccin, pentru coronavirus, nu;

3. pentru gripă avem antivirale eficiente, pentru coronavirus se testează fel de fel de combinații, unele cu rezultate mai bune sau mai puțin bune, dar nu e niciun tratament standardizat;

4. povestea toată cu acest coronavirus, amplificarea mesajelor greșite, spaima, isteria, conspirațiile;

Reținem că nu e bine să subestimăm un virus nou comparându-l cu altul care oricum e subestimat într-o populație care nu investește în informarea corectă, nu se vaccinează așa cum ar trebui, se culcă pe o ureche când vine vorba de gripă - statisticile ne arată cifre urâte în fiecare an cu gripa, dar lucrurile nu se schimbă în bine.

Rămânem pe poziții, suntem vigilenți, ne spălăm bine pe mâini, tușim în cot, stăm acasă dacă avem simptome respiratorii, anunțăm un medic ca să avem o linie de siguranță, nu călătorim în zonele la risc înalt de contaminare.

Nu SUBESTIMĂM niciun virus. Ne pregătim corect. Nu ne panicăm, dar rămânem în contact cu surse bune de informare, cu măsurile de siguranță știute și aplicate.

Dați mesajul corect mai departe, nu aiureli inventate de nu știu ce personaje”, a scris, vineri, medicul Vasi Rădulescu pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel