Coronavirus. Victor Costache: Strategia este una de tip militar

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, anunță că România se situează mult sub ”linia roşie” privind cazurile de coronavirus.

De asemenea, Victor Costache afirmă că ”suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar”, iar majoritatea cazurilor de coronavirus din România sunt importate. Ministrul a mai anunțat, la un post tv, că strategia este una de tip militar şi cuprinde trei faze:

”Strategia de luptă este una de tip militar, este o bătălie logistică şi reuşim împreună să organizăm baza de date. Acum avem tot ce ne trebuie pentru spitalele de fază unu, toate spitalele de boli infecţioase din ţară. Sunt primele care primesc pacienţi şi avem acolo o capacitate de absorbţie de 2200 de pacienţi. În faza a doua vom trece pe spitalele de fază doi, se adaugă institutele de pneumologie cu încă câteva mii de paturi. La faza a treia se adaugă spitalele de urgenţă şi cele universitare. La faza a treia sper să nu ajungem”, a susținut Victor Costache, la Antena 3, marţi seara.

Spitale mobile

Ministrul Sănătăţii a mai explicat că la faza a treia, în cazul în care se va ajunge la aceasta, în Bucureşti vor fi montate spitale mobile:

La nivelul Bucureştiului vom veni cu soluţii intermediare, cu spitale mobile. Trebuie să concentrăm expertiza, nu putem să punem spitalul mobil în câmp, identificăm amplasamente în proximitatea spitalelor de boli infecţioase. Trebuie să fim cu un pas înaintea bolii. Aceste spitale sunt o structură tip container - cort, folosită pe teatrele militare foarte mult”, a mai explicat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel