Coronavirus: UE estimează că până la 80% din populaţia sa a avut deja COVID-19

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

 UE estimează că până la 80% din populaţia sa a avut deja COVID-19.

Comisia Europeană a anunţat miercuri că între 60% şi 80% din populaţia din UE ar fi fost infectată deja cu noul coronavirus, într-o perioadă în care blocul european a intrat într-o fază post-urgenţă a pandemiei de COVID-19, în cadrul căreia raportarea în masă a infectărilor nu va mai fi necesară, informează Reuters.

'Se estimează că între 60% şi 80% din populaţia din UE a avut până acum COVID-19', a declarat comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, într-o conferinţă de presă.

Agenţia pentru sănătate publică din cadrul UE a precizat că numărul cazurilor raportate de COVID-19 a acoperit până acum aproximativ 30% din populaţia europeană, dar dacă la acest număr sunt adăugate şi infecţiile neraportate, atunci totalul infectărilor ar fi de 350 de milioane, reprezentând 77% din populaţia din Uniunea Europeană.

UE a intrat într-o nouă fază a pandemiei

Odată cu scăderea numărului de cazuri şi de decese asociate COVID-19, UE a intrat într-o nouă fază a pandemiei, în care testarea în masă şi raportarea în masă a cazurilor pozitive nu mai sunt necesare, a precizat Stella Kyriakides. Pregătindu-se pentru această fază mai puţin acută a pandemiei, guvernele ţărilor din Uniunea Europeană ar trebui să accelereze imunizarea persoanelor încă nevaccinate împotriva COVID-19, în special a copiilor, a anunţat Comisia Europeană, adăugând totodată că are în vedere planuri pentru dezvoltarea unor noi medicamente antivirale. 

VEZI ȘI: Kamala Harris are COVID-19

Vicepreședintele american Kamala Harris a fost diagnosticată cu SARS-CoV-2.

Vicepreședintele Kamala Harris a fost testată pozitiv pentru COVID-19 marți, a anunțat biroul acesteia.

Kamala Harris nu a prezentat niciun simptom și se va izola, în timp ce va continua să lucreze de la reședința sa, a declarat purtătoarea de cuvânt a acesteia, Kirsten Allen.

Kamala Harris nu a fost în contact apropiat cu președintele Joe Biden sau cu prima doamnă, Jill Biden.

Soțul Kamalei Harris, Doug Emhoff, a avut COVID-19 în luna martie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel