CORONAVIRUS: UE cere Netflix să nu mai emită HD

Uniunea Europeană a solicitat Netflix și altor platforme de streaming să nu mai emită filmele în high definition (HD) din cauza faptului internetul ar putea fi afectat din cauza fluxului uriaș de oameni care accesează internetul.

În contextul în care foarte multe persoane se află acasă ca urmare a pandemiei de noul coronavirus, Uniunea Europeană a solicitat într-un comunicat de presă ca platformele de streaming să nu mai emită o perioadă HD, informează CNN. Bruxellesul se teme că presiunea este prea mare iar internetul ar putea fi afectat.

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, „a făcut apel către serviciile de streaming, către operatori și utlizatori” și a recomandat ca furnizorii să transmită în calitatea standard. Aceștia sunt rugați să ia măsuri reventive și să solicite utlizatorilor să „aplice setări care reduc consumul de date”. În comunicatul menționat, UE recomandă utilizarea rețelelor Wi-Fi și reducerea rezoluției pentru conținutul video.

Potrivit sursei citate, Reed Hastings, directorul general al Netflix, va purta o discuție cu comisarul european Thierry Breton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel