Coronavirus tulpini. Vâlcu: Pentru mine e clar. Este foarte grav ce s-a întâmplat!

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre evoluția coronavirusului, vehiculată în presă, și a lansat un mesaj important, în contextul situației din spitale.

"Pentru mine, lucrurile sunt clare. Într-o discuţie pe care am avut-o, la DC Medical, cu doamna profesor Simona Ruță, dânsa asigura faptul că, din literatura de specialitate, nu se constată modificări de tulpină, varianta L, varianta S. Toate acestea sunt discuţii în presă", a spus jurnalistul Val Vâlcu la Antena 3.

"Este foarte grav ce s-a întâmplat"

"În 2009 - H1N1. A fost şi atunci pandemie. Am avut noroc şi agresivitatea virusului a scăzut în timp, nu s-a înregistrat o patologie importantă. În 2003 - virusul SARS, tot un coronavirus, pornit tot din China. Impactul a fost în Asia de Sud - Est, Hong Kong. Atunci au scăpat cei care au avut acces la ventilatoare în clinicile de Terapie Intensivă, cei care s-au îmbolnăvit la începutul epidemiei.

Este foarte important pentru oricine - tânăr, bătrân - să spaţiem numărul de cazuri care ajung la Terapie Intensivă. Este foarte grav ce s-a întâmplat cu persoanele care nu au respectat recomandările, care nu au stat în izolare. Această vehiculare a virusului poate să creeze o presiune mai mare pe serviciile de Terapie Intensivă, într-un timp mai scurt", a mai spus Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel