Coronavirus: Trei decese înregistrate în Belgia

Bilanțul la zi în Belgia arată că sunt trei persoane decedate din cauza coronavirusului.

Trei persoane cu vârsta de 73, 86 şi 90 de ani au murit în Belgia din cauza noului coronavirus, potrivit unui bilanţ actualizat miercuri după-amiază de Ministerul belgian al Sănătăţii, relatează AFP.

În această ţară, unde au fost detectate 314 cazuri de infectare cu Covid-19, ministrul Maggie De Block a anunţat în cursul dimineţii un prim deces în legătură cu epidemia. Este vorba despre o femeie de peste 90 de ani, spitalizată într-un spital bruxellez cu "o patologie pulmonară puternică" dar care suferea şi de alte maladii, a precizat ea în cadrul unei conferinţe de presă. Femeia a fost plasată la izolare la spital, a fost examinată, iar testul pentru Covid-19 s-a dovedit a fi pozitiv după decesul său, intervenit marţi.

Decesele altor doi pacienţi, bărbaţi în vârstă de 73 şi respectiv 86 de ani, au fost anunţate miercuri după-amiază de minister, care a făcut apel la protejarea în special a seniorilor. Pacientul de 73 de ani a fost internat pe 4 martie în spitalul Sainte-Elisabeth din Bruxelles. Starea sa s-a degradat şi el a murit miercuri în timp ce se afla la terapie intensivă, a precizat ministerul într-un comunicat. Bărbatul de 86 de ani a murit într-un azil de bătrâni din comuna flamandă Rhode-Saint-Genese, la sud de capitala Belgiei.

Progres rapid al epidemiei

Cele 314 cazuri înregistrate miercuri, faţă de 267 cu o zi înainte, stau mărturie al progresului ceva mai rapid al epidemiei în ultimele zile, potrivit France Presse, preluată de Agerpres.

"Spitalele noastre văd din ce în ce mai multe persoane suferind de infecţii ale căilor respiratorii inferioare. Asta poate indica începutul unei veritabile epidemii în ţara noastră", a avertizat ministerul. "Trebuie să ne protejăm cetăţenii cu o stare de sănătate proastă, care suferă de maladii cronice sau în vârstă", a insistat el. Vizitarea persoanelor în vârstă la azil sau la spital a fost interzisă de mai mulţi administratori.

De altfel, guvernul le-a recomandat autorităţilor locale să interzică adunările de peste 1.000 de persoane în interior. Asta a dus la anulări de concerte şi de spectacole în întreaga ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel