EXCLUSIV  Coronavirus, TESTE NON-INVAZIVE pentru elevi. Cîmpeanu speră că Voiculescu le va achiziționa

Ministrul Sorin Cîmpeanu / Foto Crișan Andreescu
Ministrul Sorin Cîmpeanu / Foto Crișan Andreescu

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a vorbit la interviurile DC News despre achiziționarea de teste non-invazive pentru elevii tuturor unităților de învățământ. 

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că testele rapide Covid-19 din salivă, adică non-invazive, „nu necesită personal medical și sunt mai ușor acceptate de părinți. Am văzut în școli din Australia și Franța că pot fi și auto-administrate.”

Cîmpeanu s-a arătat convins apoi de faptul că, după vacanța de primăvară, testele vor fi achiziționate rapid.

„După această perioadă de vacanță, sunt convins că se vor achiziționa rapid aceste teste non-invazive și vor putea fi folosite pentru testarea tuturor elevilor care se vor întoarce la școală.”, a mai spus Sorin Cîmpeanu la interviurile DC News.

Cîmpeanu speră ca Voiculescu să achiziționeze rapid testele pentru elevi 

Întrebat cine va achiziționa testele, ministrul Cîmpeanu a precizat că „de părinți este exclus. Trebuie să rămână o responsabilitate a statului.”

„Între cei care se vor ocupa de achiziție, eu știu că acum Ministerul Educației se ocupă de achiziția de manuale, iar Ministerul Sănătății de achiziția de teste. Suntem colegi de guvern pe aceeași treaptă (n.red. cu Vlad Voiculescu), nu pot să-mi permit să dau o sarcină, dar mi-am exprimat convingerea că vor fi achiziționate aceste teste care să poată să facă cu adevărat viabilă operațiunea de testare în școli.”, a încheiat ministrul Educației. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel