UPDATE: Proiect decontare 11.000 de teste, adoptat / Coronavirus, testare PCR. Firea, lămuriri: S-au scris neadevăruri

Gabriela Firea FOTO AGERPRES
Gabriela Firea FOTO AGERPRES

Gabriela Firea a dus mai multe lămuriri despre testarea PCR, după mai multe informații false apărute.

UPDATE:  Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat proiectul de hotărâre privind decontarea a 11.000 de teste PCR pentru bucureşteni, cu 30 de voturi „pentru", şase „împotrivă" şi 11 abţineri.

Beneficiari vor fi cetăţenii municipiului Bucureşti care vor solicita, în mod voluntar, înscrierea în cadrul proiectului şi nu se află în categoriile definiţiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică din România. În termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii, ASSMB va elabora regulamentul privind implementarea proiectului.

Vezi și: Scandal la CGBM, cu acuzații grave: "Mită electorală". Firea: Dincolo de obrăznicia dvs...

"Nu dăm vouchere, nici bonuri"

"Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta clinicilor de stat şi private testarea PCR (cu teste normale, deci precise, nu cele rapide), în primă fază, pentru 11.000 de bucureșteni care se înscriu voluntar în proiectul "Testăm pentru Bucureşti". Nu dăm vouchere, nici bonuri, cum neadevărat s-a scris în aceste zile. Nu facem altceva decât ceea ce se întâmplă în toată lumea, să testăm persoanele fără simptome, dar care pot fi contaminate şi să reprezinte vectori de transmitere. Doar aşa putem reporni activităţile şi economia.

În acelaşi timp, ASSMB și 5 spitale s-au pregătit să depună proiecte pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile - direcționate în contextul epidemiei Covid pentru a proteja sănătatea populației, prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare) 2014-2020 – Axa 4.

Abonamente pentru elevi

Pentru preşcolarii, elevii, părinţii şi profesorii din Municipiul Bucureşti, deoarece învăţământul se va desfăşura preponderent on-line din cauza pandemiei, am pregătit proiectul Bucureşti.citeşte.ro, prin care elevii vor beneficia de abonamente lunare pentru acces la lectura online, pe platforma bucureşti.citeşte.ro. Vor avea la dispoziţie o mie de titluri de carte, cu un total de 300 de mii de pagini în toate formatele electronice: ebook, audiobook, videobook, teste interactive", a transmis Gabriela Firea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel