CORONAVIRUS. Țara care se confruntă cu al treilea val. ”E mai mult de-atât! E un TSUNAMI! Mai mortal decât precedentul”

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

În timp ce multe țări se confruntă cu temutul „al doilea val” de cazuri de coronavirus, există o țară care deja se confruntă cu al treilea val.

Vorbim despre Iran, țara unde al treilea val este ”mult mai mortal” decât al doilea. Iranul a doborât, din nou, recordul de infecții zilnice la jumătatea săptămânii, cu 4.830 de cazuri noi de Covid-19 miercuri, 14 octombrie, potrivit datelor Universității Johns Hopkins (Statele Unite).

"Deși al doilea val de coronavirus a fost ținut în frâu cu succes, al treilea val a apărut deoarece protocoalele sanitare au fost ignorate", a avertizat ministrul iranian al Sănătății, Saeed Namaki. Pe 5 octombrie, Iranul își egalase deja recordul de decese zilnice. Și cele 279 de decese înregistrate miercuri sunt, de asemenea, cel mai mare număr zilnic raportat întrr-o țară care, conform cifrelor oficiale, are deja peste jumătate de milion de infectări și aproape 30.000 de decese din cauza pandemiei.

Cifre ascunse

Cu toate acestea, cifra reală este mult mai mare: conform unor surse citate de BBC, începând cu 20 iulie, aproape 42.000 de persoane au murit cu simptome de Covid-19, dar Ministerul Sănătății a raportat doar 14.405 decedați. Numărul persoanelor identificate ca infectate, potrivit unor documente neoficiale, primite pe surse, a fost, de asemenea, aproape dublu față de cifrele ministerului. Ministrul adjunct al sănătății iranian, Iraj Haririchi, a recunoscut, în cele din urmă, că numărul real de morți este „semnificativ” mai mare decât cifrele oficiale. Acesta a avertizat, de asemenea, că atât lucrătorii din domeniul sănătății, cât și materialele medicale sunt pe punctul de a se epuiza din cauza înrăutățirii situației din Teheran și din alte regiuni ale țării.

În acest moment, 27 din cele 31 de provincii ale țării au fost deja desemnate de autoritățile iraniene drept zone „roșii” din cauza creșterii rapide a infecțiilor. Iar situația din capitală, Teheran și suburbiile sale, a fost descrisă ca fiind deosebit de „critică”.

Pentru a încerca să limiteze răspândirea virusului, utilizarea măștilor în capitală este obligatorie încă de sâmbăta trecută, guvernul anunțând amenzi în caz contrar. Toate călătoriile către sau dinspre Teheran și alte patru mari orașe iraniene au fost, de asemenea, interzise până duminică la prânz.

Președintele Hassan Rouhani a declarat, săptămâna trecută, că oricine ascunde o infecție cu Covid-19 și nu intră în carantină timp de 14 zile ar trebui să se confrunte cu „cea mai mare pedeapsă”.

Mohammad Talebpour, directorul spitalului Sina, cel mai vechi din Teheran, a spus că dacă iranienii nu acționează împreună, consecințele ar putea fi și mai dezastruoase. El a mai zis că dacă boala persistă încă 18 luni, numărul morților ar putea ajunge la 300.000. Mai mult decât un val, un adevărat tsunami pentru Iran, scrie BBC MUNDO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel