Coronavirus: SUA impun interdicţie de intrare pe teritoriul său

Casa Albă a anunţat duminică că interzice străinilor să pătrundă pe teritoriul SUA dacă anterior aceştia au fost în Brazilia în ultimele două săptămâni, la două zile după ce ţara latino-americană a devenit numărul doi la nivel mondial în privinţa numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, informează luni Reuters şi dpa.

Titularii cărţilor verzi, rudele apropiate ale cetăţenilor americani şi membrii echipajelor de zbor se numără printre persoanele scutite de la respectarea acestei măsuri restrictive. Secretarul de presă al Casei Albe Kayleigh McEnany a comunicat că această nouă măsură restrictivă este menită să asigure că cetăţenii străini nu introduc infectări suplimentare în SUA.

Decizia nu se aplică schimburilor comerciale dintre cele două ţări. Consilierul de securitate naţională Robert O'Brien declarase mai devreme în cursul zilei de duminică, în cadrul emisiunii 'Face the Nation' al postului de televiziune CBS, că speră ca această decizie să fie revizuită la un moment dat. 'Sperăm că va fi temporară, dar din cauza situaţiei din Brazilia, vom lua toate măsurile necesare pentru protecţia poporului american', a spus O'Brien.

El a mai anunţat că executivul american va analiza, de la caz la caz, posibilitatea impunerii de restricţii şi altor ţări din emisfera sudică. Brazilia a depăşit vineri Rusia devenind numărul doi mondial ca focar de infectare cu noul coronavirus, după SUA. Conform informaţiilor furnizate de ministerul brazilian al sănătăţii, bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 347.000. Preşedintele american Donald Trump anunţase marţi că are în vedere impunerea unei interdicţii de călătorie pentru persoanele provenind din Brazilia.

'Nu vreau să vină aici oameni care să ne infecteze poporul. Nici nu vreau ca oamenii să fie bolnavi. Ajutăm Brazilia cu ventilatoare. ... Brazilia se confruntă cu unele probleme, asta nu poate fi pus la îndoială', a declarat Trump reporterilor de la Casa Alba. Preşedintele Trump a suspendat, în luna ianuarie, intrarea pe teritoriul SUA pentru majoritatea călătorilor din China, iar la începutul lunii martie a impus restricţii de călătorie în cazul persoanelor provenind din Europa, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel