CORONAVIRUS. STB SA, parc redus cu 25 la sută, de luni în București

Liniile de transport în comun din București vor funcționa cu un parc de vehicule redus cu până la 25 la sută, începând de luni, 23 martie 2020. Astfel, nu va fi suspendată sau desființată nicio linie de autobuz, troleibuz sau tramvai, chiar dacă numărul vehiculelor va fi mai mic.

STB SA va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar și în concordanță cu gradul de încărcare, astfel încât cetățenii să călătorească în condiții în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea.

Noul program, cu orarul de trecere prin stații, va putea fi accesat pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro), iar pentru cei care au la dispoziție un telefon mobil cu conexiune la internet, STB SA recomandă utilizarea aplicației InfoSTB.

Totodată, STB SA continuă procesul de decontaminare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanțe care distrug virusurile (pe bază de clor) și va menține eforturile de igienizare a acestora și a stațiilor de tramvai.

STB SA face apel la călători să respecte regulile de igienă personală și de protecție transmise de autorități.

În această perioadă, STB SA le recomandă călătorilor să utilizeze preponderent modalitățile alternative de achiziție și de plată a călătoriei, puse la dispoziție: încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin intermediul aplicației de mobil BPay sau plata prin SMS. Aplicația gratuită BPay permite achiziționarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet, fără a fi necesară existența unui card de transport. Detalii se găsesc pe site-ul www.stbsa.ro.

Pe de altă parte, STB SA amintește că activitatea directă de relații cu publicul a fost suspendată până la o dată care va fi comunicată ulterior. De aceea, recomandă următoarele metode de contact:

- pentru informații generale sau sesizări referitoare la programul de circulație: telefon +40219391

- pentru informații și sesizări referitoare la titlurile de transport (plata prin intermediul telefonului mobil, plată online, carduri STB, centre de vânzare etc): telefon +40213365650/ interior 30 sau interior 31; +40213074180; +40213111398;

- pentru informații și sesizări referitoare la corpul de control: telefon +40214503952;

- pentru avize edilitare, închiriere vehicule, obiecte pierdute, răspunsuri la petiții și adrese, angajări, pensionări, cursuri de formare profesională: telefon +4021 307 4426.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel