Coronavirus - Spitalul Suceava: Secţia Pneumologie, închisă, iar personalul medical testat

Mai multe cadre medicale - medici, asistente şi infirmiere - din secţia Pneumologie şi Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava sunt în prezent izolate şi testate pentru coronavirus.

Cadrele medicale sucevene au intrat în contact cu un bărbat infectat cu COVID-19, a informat, miercuri, printr-un comunicat de presă, unitatea medicală. Bărbatul respectiv, în vârstă de 37 de ani, fără istoric de călătorie şi fără contacţi pozitivi, cu simptomatologie respiratorie, a fost internat pe 13 martie în Secţia Pneumologie.

A fost testat, confirmat cu COVID-19 şi transferat pe 17 martie la Iaşi.

Secția va fi eliberată

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că personalul tot medical care a intrat în contact cu pacientul respectiv este identificat şi testat şi, în funcţie de rezultate, urmează să intre în izolare. Totodată, Secţia de Pneumologie va fi eliberată şi dezinfectată.

Când a fost internat bărbatul respectiv, în secţie se aflau internaţi circa zece bolnavi care, de asemenea, vor fi izolaţi şi testaţi.

În prezent, SJU Suceava are în stoc 600 de kit-uri compuse din combinezon, măşti şi ochelari. Acest stoc este distribuit, după necesităţi, în secţiile în care se intră în contact cu pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19, respectiv Boli Infecţioase, ATI, UPU, Bloc operator.

Totodată, se află în curs de achiziţionare echipamente ce ar putea intra în componenţa a încă 500 de astfel de kit-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel