CORONAVIRUS. Spital militar plutitor, soluție în lupta cu COVID - 19

Foto: U.S. Navy
Foto: U.S. Navy

Autoritățile americane au găsit o nouă soluție în lupta cu coronavirusul, în sensul sprijinirii spitalele din Los Angeles. Oficialii din California au decis să apeleze la o navă spital a marinei americane, unde să fie internați pacienții cu alte afecțiuni, informează AFP.

Este vorba despre nava USNS Mercy, care are o capacitate de 1.000 de paturi și 15 săli de internare, și care va deveni astfel cea mai mare unitate medicală a orașului.

Nava de 272 de metri lungime a ajuns vineri în Los Angeles și va fi folosită pentru a reduce gradul de încărcare a spitalelor din oraș, care se află sub presiunea de a trata pacienții contaminați cu COVID-19, potrivit sursei citate preluate de B1.

USNS Mercy este menită să ajute "la ușurarea poverii care apasă pe serviciile de urgență și pe unitățile de terapie intensivă atunci când numărul de cazuri de Covid-19 va crește în săptămânile următoare".
Cele mai recente date arată că în California sunt peste 3.000 de cazuri de contaminare cu COVID-19, potrivit primarului din Los Angeles.

La o soluție similară au recurs și autoritățile din New York, considerat epicentrul epidemiei de COVID-19 din Statele Unite. Nava USNS Comfort va contribui la întărirea capacităților acestui stat american în lupta cu noul coronavirus.

În New York, până joi au fost confirmate peste 1.000 de cazuri de COVID-19 și 281 de decese.

În acest context, un medic a avertizat, într-o declarație pentru NBC News, că New York City ar putea deveni a nouă Italie, țară unde COVID-19 a ajuns să provoace sute de victime în fiecare zi, depășind China la numărul deceselor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel