CORONAVIRUS: Slovenia înăspreşte restricţiile. În Serbia şi Croaţia, numărul persoanelor infectate, în creștere

Slovenia va înăspri începând de miercuri restricţiile asupra libertăţii de circulaţie, în efortul de a limita răspândirea epidemiei cauzate de noul coronavirus, transmite duminică Reuters.

Conform noilor reguli, orice persoană care intră într-un loc public închis, precum magazinele alimentare, trebuie să poarte mănuşi de protecţie şi să aibă acoperite nasul şi gura cu o mască sau eşarfă. Şcolile vor rămâne închise până se va constata o încetinire a epidemiei în Slovenia.

Persoanele în vârstă pot merge să-şi cumpere alimente şi medicamente numai între orele 08:00 şi 10:00. În ultimele două săptămâni, Slovenia a închis toate barurile, restaurantele, hotelurile, centrele sportive, instituţiile culturale şi magazinele, cu excepţia celor alimentare.

De asemenea, autorităţile de la Ljubljana au introdus controale medicale la frontierele cu Italia şi Austria şi o carantină pentru 14 zile pentru toţi cetăţenii sloveni ce revin din zone de risc, precum Spania. Până în prezent, în Slovenia au fost testate pozitiv cu SARS-CoV-2 un număr de 730 de persoane, iar 11 oameni au murit din cauza COVID-19.

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Serbia a ajuns la 741, iar 13 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza COVID-19, a anunţat duminică celula guvernamentală de criză de la Belgrad, potrivit Hina. Până în prezent, în Serbia au fost testate 2.462 pentru a identifica prezenţa virusului SARS-CoV-2. În Serbia este în vigoare starea de urgenţă, iar autorităţile au impus o interdicţie de circulaţie între orele 17:00 şi 05:00 în timpul săptămânii şi între 15:00 şi 05:00 în weekend. Un număr de 1.253 de persoane au fost sancţionate pentru încălcarea interdicţiei de circulaţie.

În Croaţia, numărul de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut cu 56 în ultimele 24 de ore până duminică seară, ceea ce aduce la 713 numărul total de cazuri confirmate. Până în prezent şase pacienţi cu COVID-19 au decedat în această ţară. Un număr de 26 de pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie artificială, iar 52 de pacienţi s-au vindecat.

În ceea ce priveşte Turcia, numărul persoanelor testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 9.217, iar cel al deceselor cauzate de COVID-19 este de 131 cu 23 de noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore până duminică seara. Ministrul Sănătăţii turc Fahrettin Koca a menţionat că 10.000 de persoane au fost testate în ultimele 24 de ore. Guvernul turc a introdus restricţii asupra circulaţiei persoanelor, toţi locuitorii cu vârste peste 65 de ani au interdicţia de a-şi părăsi locuinţele, iar cafenelele şi barurile sunt închise, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel