CORONAVIRUS. Serbia își închide granițele

"Începând de vineri dimineaţa, de la ora 8.00, toate intrările în Serbia vor fi închise, fie că vorbim de cei care vin cu maşinile, cu trenul sau pe apă. Aşadar, de vineri, în afară de camioanele cu marfă, nimeni nu poate intra pe teritoriul Serbiei", a anunţat Alxandar Vucici, președintele Serbiei.

"Am trecut de cifra 100! Avem în faţă obligaţia ca numărul celor infectaţi cu coronavirus să crească. Vreau să liniştesc populaţia, nu vom avea probleme cu alimentele de bază, nici cu combustibilii. Sătămâna viitoare primim măştile pentru toată populaţia", a mai spus Vucici.

Serbia a suspendat începând de joi toate cursele aeriene de pasageri de pe aeroportul din Belgrad, ca urmare a instituirii stării de urgenţă pentru combaterea coronavirusului, transmite agenţia Reuters.

Aeroportul Nikola Tesla din Belgrad, deţinut de compania franceză Vinci, va rămâne deschis doar pentru zboruri umanitare şi pentru cursele aeriene cu statut special. Traficul de pe celălalt aeroport internaţional al Serbiei, Nis, situat în sudul ţării, fusese deja sistat.

Ultima dată când Serbia a închis traficul aerian a fost în timpul campaniei de bombardamente a NATO din 1999.

Reuters mai scrie că armata sârbă a fost desfăşurată miercuri la graniţe, conform stării de urgenţă decretate duminică.

Printre măsurile de combaterea a răspândirii coronavirusului, guvernul sârb a interzis accesul cetăţenilor străini în ţară, a amânat alegerile legislative din luna aprilie, a închis instituţiile de învăţământ, le-a cerut persoanelor în vârstă să rămână în case şi a instituit restricţii de circulaţie pe timpul nopţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel