CORONAVIRUS, scenarii România. Ce spune Raed Arafat după un nou caz pozitiv

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Raed Arafat a fost întrebat ce urmează pentru România în contextul în care, miercuri, a fost confirmat al şaselea caz de infectare cu noul coronavirus.

A fost confirmat al şaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România. Potrivit primelor date, este vorba depsre o persoană de 71 de ani, din Suceava, pentru care testul a ieşit pozitiv.

Întrebat la ce ne putem aștepta în viitor, Raed Arafat a răspuns astfel: „Scenariile sunt făcute. Sunt mai multe posibilități. E posibilitatea ca totul să se limiteze doar la cazuri venite din afară, fără transmitere susținută în comunitate.

La acest moment, noi sperăm să reușim să limităm intrarea virusului în țară și răspândirea lui. 

La un moment, e posibil să treacă la o infecție în interiorul comunității, cum s-a întâmplat și în alte țări europene. Și, atunci, trecem și noi la faza 2, de a încetini răspândirea în țară, exact cum a făcut Franța.”

Un nou caz în România

Miercuri după amiază, s-a confirmat al șaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase cu febră și frison unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv.

În prezent, s-a declanșat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților”, a transmis Grupul de comunicare strategică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel