Românii din Franța și Germania, sprijiniți de MAE. Ce trebuie să facă dacă au probleme cu contractele de muncă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o recomandare pentru cetăţenii români care lucrează în Franţa şi în Germania și care ar putea întâmpină probleme legate de contractele de muncă.

Astfel, arată un comunicat de presă al MAE transmis marţi Agerpres, persoanele care au un contract de muncă în derulare sunt sfătuite să îşi contacteze angajatorul pentru a se informa cu privire la deciziile formulate de acesta în contextul măsurilor anunţate de autorităţile franceze şi germane.

MAE face, din nou, apel la cetăţenii români 

Persoanele pentru care perioada contractuală a expirat sau, după caz, al căror contract a încetat înainte de termen sau a fost reziliat, dar care nu şi-au recuperat în integralitate drepturile legate de raporturile de muncă trebuie să se adreseze autorităţilor locale şi inspectoratelor teritoriale de muncă înainte de a părăsi teritoriul ţării respective pentru a semnala aspectele problematice şi pentru a pretinde drepturile ce li se cuvin.

MAE face, din nou, apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din statele respective şi subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. "Aceste deplasări pot fi afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă", punctează ministerul.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy