Coronavirus, România în Scenariul 3. Nelu Tătaru explică ce înseamnă Scenariul 4

România se pregătește pentru Scenariul 4. Ce înseamnă asta? Iată explicațiile lui Nelu Tătaru. 

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, miercuri seară, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS despre cazurile de coronavirus din România. Acesta a precizat că, în România, grupa de vârstă a persoanelor afectate este cuprinsă mai ales între  40 și 59 de ani. 

"Am avut un copil de 1 an, de 4 ani, avem persoane de 75-76 de ani . Categoria de vârstă rămâne între 40 și 59 de ani", a spus Nelu Tătaru.

Ce înseamnă Scenariul 4

Nelu Tătaru a explicat și măsurile care se iau la Ministerul Sănătății având în vedere că numărul cazurilor de coronavirus este în creștere. El a precizat că spitalele de suport sunt pregătite pentru scenariul 4.

"În acest moment suntem în scenariul 3, suntem la al 260-lea pacient. Este o creștere nu foarte accentuată, să spunem dominată de cei aflați în carantină pe care deja îi aveam în atenție, precum și de contacții contacților care se află în niște anchete în derulare. În acest context, scenariul 3 implică o transmitere comunitară, nu foarte accentuată, cu o presiune relativă pe sistemul sanitar, urmărim aceste focare mici să nu conflueze pentru a nu da voie la un transfer liber intracomunitar, precum și o creștere lentă a numărului de cazuri. În acest scenariu pregătim oarecum spitalele de suport și pentru scenariul 4. În scenariul 4 cazurile grave și severe sunt preluate de cele 7 centre pe care le avem în acest moment: 3 în București, incluzând și Colentina și 5 în țară, iar cele ușoare și medii vor fi internate în secțiile de boli infecțioase ale spitalelor județene, râmânând ca patologia noului coronavirus să fie dirijată către secțiile de pneumologie sau de boli interne ale spitalelor respective sau spitalele mai mici de suport", a adăugat Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel