EXCLUSIV  Coronavirus România. Dr. Gindrovel Dumitra, APEL public: "Trebuie să câștigăm timp"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Doctorul Gindrovel Dumitra, coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei, a explicat cât de periculoasă este epidemia de coronavirus, cum ne putem proteja pe noi şi pe membrii familiei noastre de o posibilă infectare, dar și ce facem dacă avem simptome de infecție respiratorie.

"Dacă avem simptomatologie respiratorie, trebuie să luăm legătura imediat cu medicul de familie. Acolo poate să fie vorba despre o infecție banală de sezon, despre gripă - pentru că încă mai avem gripă în România - sau poate să fie vorba chiar despre o infecție cu coronavirus. Și în această situație este bine să se ia telefonic legătura cu medicul de familie, să discute împreună despre simptome, dacă este cazul, va fi nevoie de o consultație, va agrea acest lucru medicul de familie, în funcție de intensitatea simptomatologiei și, mai departe, trebuie să urmeze cu sfințenie sfaturile primite. Dacă totuși este necesară deplasarea, trebuie neapărat să poarte mască, să nu intre în contact cu persoane pe care să le îmbolnăvească și să folosim regulile minime de igienă", a declarat Dr. Gindrovel Dumitra, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL. 

Apel public lansat de dr. Dumitra

"Fac un apel public la conștiința fiecăruia dintre noi, pentru că în acest moment vorbim nu doar de a ne apăra propria viață, dar mai ales pe a o apăra pe a altora. Vorbim despre o boală la care trebuie să câștigăm timp", a completat el. 

Vezi aici VIDEO complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel