Coronavirus. Tudor Barbu (B1 TV) a sunat la TelVerde, în DIRECT. Apel exploziv, ce răspuns a primit

Jurnaliștii unui post de televiziune au apelat în direct numărul TelVerde pentru a vedea cum și ce răspund operatorii, dar și cum funcționează un asemenea apel la numărul special creat pentru noul coronavirus.

Autoritățile au lansat de astăzi numărul informativ de telefon TelVerde, pentru cei care vor informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 sau coronavirus.

Astfel, oamenii pot suna de astăzi la numărul 0800800358, operaționalizat de Institutul Național de Sănătate Publică, iar programul de funcționare al liniei este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Jurnalistul Tudor Barbu a apelat în direct la B1 TV numărul de telefon TelVerde pentru a vedea cum funcționează și pentru a primi câteva informații sigure și avizate. 

Diferențele dintre gripa sezonieră și coronavirus

"Diferențe majore nu sunt, pentru că și unul și altul provoacă gripă. Una este provocată de coronavirus, cealaltă de alte virusuri, dar până la urmă tot despre gripă discutăm. În ceea ce privește simptomatologia, debutul la coronavirus este mult mai brusc decât la gripa sezonieră și contagiozitatea este mult mai mare. Este singurul lucru care le face să se diferențieze, dar nu puteți prezenta gripă cu coronavirus dacă dvs. nu ați venit în contact cu cineva care este bolnav cu coronavirus", a spus operatorul TelVerde, în direct la B1 TV. 

Ce înseamnă "dacă am venit în contact" cu o persoană infectată

Tudor Barbu: Mă scuzați, dar ce înseamnă "dacă am venit în contact"? De unde să știu eu dacă am venit în contact, adică ce înseamnă?

"Înseamnă că ați luat legătura cu italianul care a venit din Italia, din zona cu coronavirus sau cu chinezul care venea din Wuhan. Dacă ați stat de vorba cu el la mai puțin de doi metri și timp mai mult de 15 minute, dacă ați luat contact cu el, iar contactul a fost mai strâns, dacă v-ați pupat pe obraji sau saliva lui a ajuns pe mâna dvs., pe fața dvs. Asta înseamnă că ați luat contact cu cineva", a mai răspuns doamna. 

Ce ar trebui să le spuneți copiilor despre protecția pentru coronavirus

Tudor Barbu: Ce ar trebui să le spun copiilor mei, că unul este la grădiniță și altul la școală?

"Trebuie să le spuneți că trebuie să aibă mare grijă la igiena lor personală, să nu-și pună mânuțele în gură, să nu-și pună mânuțele la ochi sau la nas. Când tușesc că tușească în plica cotului, nu în palmă, nasul să-l curețe foarte bine în șervețele de unică folosință pe care ulterior să le arunce, să se spele pe mâini de fiecare dată înainte de a mânca, de fiecare dată înainte de a se duce la toaletă, dar și după ce a folosit toaleta, de fiecare dată când lor li se pare că au pus mâna pe ceva și ar fi un pic murdar", a mai spus aceasta. 

"Informați-vă doar din surse oficiale"

Tudor Barbu: Auziți, vă sună românii? Se interesează? A mai sunat lumea la dumneavoastră?

"Sună foarte mult, domnule dragă. De azi dimineață de la ora 8:00 nu ne-am mișcat de pe scaune", a răspuns operatorul TelVerde.

Tudor Barbu: Am văzut pe site aici mesajul "Informați-vă doar din surse oficiale". Care surse în afară de dvs.? Care sunt sursele oficiale?

"Două surse sunt oficiale și în care să aveți încredere. Site-ul Institutului Național de Sănătate Publică și site-ul Ministerului Sănătății", a completat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel