Coronavirus, record în Rusia. Patinoar olimpic, transformat în spital COVID - 19

Rusia a raportat luni un record de 22.778 de infectări cu noul coronavirus, în contextul în care autorităţile încearcă să reducă presiunea asupra sistemului medical, transformând chiar patinoarul din Moscova într-un spital temporar pentru bolnavii de COVID-19, informează Reuters, preluat de Agerpres.

La Moscova, Palatul de Gheaţă Krylatskoe, cunoscut pentru găzduirea unor competiţii internaţionale de patinaj viteză, a fost transformat într-un spital temporar pentru cei infectaţi cu noul coronavirus, care şi-a deschis porţile luna trecută.

Deşi beneficiază de resurse mai bune decât alte regiuni, autorităţile din Moscova se află sub o presiune severă după ce în capitală au fost raportate luni 6.360 de cazuri noi.

Peste 1.300 de paturi de spital dotate cu rezervoare de oxigen acoperă în prezent pista de patinaj viteză a fostului patinoar, cu o lungime 400 de metri. În unitate lucrează acum peste 100 de medici şi asistenţi medicali.

"Doar designul său îl diferenţiază de un spital obişnuit", a declarat medicul-şef Andrei Shkoda pentru Reuters.

Fosta arenă este dotată cu toate echipamentele necesare pentru diagnosticarea şi tratarea bolii, inclusiv un scaner CT, şi tratează în prezent circa 600 de persoane - între 60-80 de pacienţi fiind internaţi şi externaţi în fiecare zi.

În pofida creşterii recente a numărului de infectări, autorităţile ruse au rezistat impunerii unui lockdown în întreaga ţară aşa cum au făcut-o la începutul acestui an, subliniind în schimb importanţa respectării igienei, distanţării sociale şi impunerii unor măsuri specifice în anumite regiuni.

Autorităţile din regiunea siberiană Buriatia, care se învecinează Mongolia, au închis luni restaurantele, centrele comerciale, barurile şi clădirile publice timp de două săptămâni, în încercarea de a opri răspândirea virusului.

Regiunea, care a înregistrat 271 de cazuri noi în ultimele 24 ore, este prima din Rusia care impune restricţii dure ca răspuns la al doilea val al pandemiei.

Cu 1.948.603 de infecţii de la începutul pandemiei, Rusia este în prezent pe locul al cincilea în clasamentul ţărilor cu cele mai multe contaminări, după Statele Unite, India, Brazilia şi Franţa.

În ultimele 24 de ore, autorităţile ruse au raportat 303 de decese asociate noului coronavirus, ceea ce ridică numărul total al victimelor pandemiei la 33.489.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel