Rafila, semnal de alarmă. "Avem transmitere COMUNITARĂ. NU e TRENDY să ai COVID-19"

Foto: medichub
Foto: medichub

Prof. dr. Alexandru Rafila a vorbit despre coronavirus și despre noile măsuri de izolare pe care le-au luat autoritățile.

Întrebat când și-ar putea face simțite prezența efectele provocate de izolare, în România, Alexandru Rafila a răspuns:

"Noi avem în momentul de față transmitere comunitară, ori atunci când debutează transmiterea comunitară o să avem o perioadă de creștere cu siguranță, de minim două săptămâni, dar odată cu creșterea numărului de cazuri, gândiți-vă că avem și tot mai multe persoane care sunt în izolare la domiciliu sau în carantină, pentru că ai cazuri mai multe, ai mai mulți contacți și ăsta e un ciclu care se replică și care duce la agravarea problemelor legate de această epidemie. Dacă măsurile de izolare a persoanelor vârstnice vor fi foarte eficiente, atunci am putea să avem o șansă să avem cazuri noi, mai puține la această categorie de vârstă și sistemul de sănătate să nu trebuiască să facă față unei avalanșe de cazuri grave care de obicei afectează această categorie de persoane", a declarat Alexandru Rafila, în direct la Digi24. 

Nu e trendy să te îmbolnăvești de coronavirus

"Adulții tineri trebuie să înțeleagă că nu este trendy să umbli pe străzi atunci când îți este recomandat să nu umbli, că nu este trendy să te îmbolnăvești de coronavirus, pentru că ceea ce poți să faci nu este altceva decât să-ți îmbolnăvești apropiații și să creezi niște tragedii familiale sau chiar naționale dacă ne uităm ce se întâmplă în Italia. Ni se poate întâmpla exact la fel cum se întâmplă în Italia", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel