Coronavirus. Primul român infectat: Bărbat din județul Gorj. Care e starea lui

Victor Costache, ministrul Sănătății, și Raed Arafat, secretar de stat în MAI, au făcut în această seară primele declarații cu privire la primul caz de coronavirus în România. 

”Suntem din păcate în măsură să vă anunțăm că în urma testării persoanelor făcute în județul Gorj, care au intrat în legătură cu cetățeanul italian din Rimini, avem primul caz infectat cu COVID-19 pe teritoriul României. Bărbatul este dintr-o localitate din județul Gorj. Imediat ce va ajunge la București, va intra pe schema de tratament și sperăm într-o evoluție pozitivă. Repet, starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Este vorba despre o persoană total asimptomatică. Vreau să precizez că mai avem în lucru încă 33 de teste din acea zonă și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil”, a precizat ministrul Victor Costache într-o declarație oficială de presă.

Pacientul va fi transferat la Matei Balș

”Este primul caz confirmat, pacientul este într-o stare bună în acest moment și nu este simptomatic, conform informațiilor pe care le avem. Nu prezintă febră, nu prezintă tuse, nu prezintă alte simptome. Acestea sunt informațiile pe care le avem. Totuși, faptul că este un test pozitiv înseamnă că el va trebui să fie transportat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospecială, a plecat deja de la Craiova pentru preluarea persoanei de la domiciliu și transportul ei la Matei Balș”, a precizat Raed Arafat.   

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel