Coronavirus. Primul centru drive-through din Bucureşti, în Piaţa Constituţiei

Persoanele care doresc să se imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate şi chestionarul de triaj. Foto: Agerpres
Persoanele care doresc să se imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate şi chestionarul de triaj. Foto: Agerpres

Primul centru de tip drive-through din Capitală se va deschide joi în Piaţa Constituţiei şi va funcţiona zilnic, între orele 8,00 şi 20,00. Potrivit Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, centrul va dispune de patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

'În centrul de vaccinare drive-through, persoanele care doresc să se imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate şi chestionarul de triaj, care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare, la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. Vaccinarea se realizează fără programare în platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare', afirmă sursa citată.

CNCAV precizează că agenţii de îndrumare a traficului vor asigura fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare şi supraveghere post-vaccinare. Totodată, la punctul de triaj medical se aplică procedurile şi instrucţiunile în vigoare referitoare la triajul persoanelor, iar medicul verifică chestionarul sau asistă completarea acestuia, după caz, şi validează criteriile medicale pentru vaccinare.

'Vaccinarea se efectuează persoanelor aflate în mijlocul de transport, fără a fi necesară părăsirea autovehiculul sau a spaţiului special amenajat după caz. După vaccinare, agenţii de îndrumare indică traseul către zona de supraveghere post-vaccinare.

Zona de supraveghere post-vaccinare este asigurată de personal medical (medic şi asistenţi) sau personal auxiliar instruit pentru identificarea persoanelor care au nevoie de asistenţă medicală pe perioada de supraveghere. În perioada de supraveghere, se emite adeverinţa de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză', arată CNCAV.

Conform sursei citate, în funcţie de tipul vaccinului distribuit, pentru completarea schemei de vaccinare, se asigură accesul persoanelor pentru efectuarea rapelului, conform intervalului dintre cele două doze, respectând capacitatea de vaccinare a centrului. 'După începerea administrării dozei de rapel la persoanele vaccinate iniţial, se mai pot primi suplimentar persoane pentru vaccinarea cu doza I, în limita capacităţii de vaccinare a centrului', afirmă aceeaşi sursă.

În ţară, primul centru de tip drive-through a fost deschis, pe 24 aprilie, la Deva, unde au fost vaccinate 3.239 de persoane. Ulterior, pe 26 aprilie, a fost deschis al doilea centru de tip drive-through din România, în Cluj, fiind vaccinate 1.038 de persoane, iar miercuri a fost deschis cel de-al treilea centru, în Arad, unde au fost vaccinate 40 de persoane în primele patru ore de la deschidere.

'Pentru susţinerea campaniei de vaccinare şi atingerea indicelui necesar imunizării colective optime, în perioada următoare se vor deschide gradual alte asemenea centre de vaccinare destinate populaţiei generale, la nivel naţional', precizează CNCAV, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel