Coronavirus. Prima discuţie la nivel european privind banii alocaţi statelor membre. Victor Negrescu, solicitare către Guvern

Europarlamentarul Victor Negrescu a făcut o solicitare Guvernului României, în contextul primei discuţii la nivel european privind banii care vor fi alocaţi statelor membre în lupta cu coronavirusul. 

"Astăzi, are loc prima discuție la nivel european privind resursele financiare pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziția statelor membre în contextul crizei coronavirus. Vorbim în total de 37 de miliarde de euro, din care 8 miliarde de euro sunt disponibile imediat. România primește din această sumă 491 milioane de euro și poate primi ulterior 2,5 miliarde de euro.", a scris Victor Negrescu pe Facebook. 

Solicitare către Guvern

"Guvernul României trebuia să nominalizeze o persoană responsabilă de coordonarea acestui proces care, astăzi, să intre în dialog cu reprezentanții celorlalte state. Cine este această persoană? Ce autoritate are ea? Ne va comunica ceva din ceea ce face? România trebuie să stabilească o echipă care să se ocupe de acest subiect și care poată accesa toate aceste fonduri într-o manieră coerentă. Nu avem, în prezent, pe nimeni care să comunice despre subiectele europene, ceea ce denotă o lipsă de capacitate a autorităților în a beneficia de soluțiile oferite la nivel european.

Cetățenii și potențialii beneficiari trebuie să fie informați cu tot ce se pregătește în acest moment, inclusiv la nivel european. Cred că este nevoie de o abordare unitară, comună, cu experți și responsabili din toate partidele pentru a beneficia de toate aceste soluții europene.", a mai scris europarlamentarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel